Kabine yarın toplanıyor! Masada hangi konular var?

Recep Tayyip Erdoğan NATO İsveç Finlandiya anayasa EYT
Kabine yarın toplanıyor! Masada hangi konular var?

Başörtüsüne anayasal düzenleme, NATO'nun genişleme süreci, terörle mücadele... Masada ekonomi başlıkları ön sıralarda olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin gündemi yoğun olacak.

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda Meclis'e sunulması beklenen başörtüsü düzenlemesi konusunda muhalefet partileri ile yapılan temaslar değerlendirilecek. Kabine toplantısında EYT düzenlemesi başta olmak üzere dar gelirlilere yönelik atılacak adımlar da masada olacak.

Başörtüsüne anayasal düzenleme getirmeye yönelik anayasa değişiklik süreci devam ediyor. Taslak metin tamamlandı. AK Parti kurmayları muhalefet partilerinin görüşlerini aldı. Düzenlemenin Meclis'te kabul edilmesi veya referanduma gitmesi için muhalefetin tavrı belirleyici olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalefet partileri ile yapılan görüşmelere ilişkin kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

DIŞ GÜNDEM: İSVEÇ VE FİNLANDİYA

Dış politikada ise gündem İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreci olacak. İsveç, Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırmıştı. Ancak her iki ülke teröristlerin iadesi konusunda henüz adım atmış değil.
8 Kasım'da Türkiye'ye gelecek olan İsveç Başbakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.
Görüşmenin gündemi kabinede ele alınacak.

 

TAHIL ANLAŞMASININ SÜRESİ UZAYACAK MI?

 

Rusya-Ukrayna savaşı, tahıl krizinin aşılması için Türkiye'nin öncülüğünde yapılan çalışmalar da kabinede ele alınacak. Anlaşmayı askıya alan Rusya, Türkiye'nin devreye girmesi ile bu kararından vazgeçmişti. 19 Kasım'da anlaşmanın süresini uzatmak için atılacak adımlar değerlendirilecek.

SICAK GÜNDEM EKONOMİ

Kabinenin sıcak başlıklarından bir diğeri ise ekonomi olacak. Enflasyonla mücadele, dar gelirlilere yönelik atılacak yeni adımlar masada olacak. EYT düzenlemesi ve geçici ve sözleşmeli işçilere kadro çalışmalarında yıl sonuna kadar önemli adımların atılması beklenirken, bu başlıklar kabine toplantısında detaylıca ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele de kabinenin gündeminde olacak. Yurt içi ve sınır ötesinde devam eden operasyonlarda gelinen nokta ve planlanan olası operasyonlar tüm ayrıntılarıyla görüşülecek.

Kaynak: Haber Global TV

NATO terörle mücadele ekonomi Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı