İYİ Parti'de 'CHP'li krizi! 'Partiyi kaptırmayalım' dediği isim Mansur Yavaş mı?

İYİ Parti Mansur Yavaş Meral Akşener
İYİ Parti'de 'CHP'li krizi! 'Partiyi kaptırmayalım' dediği isim Mansur Yavaş mı?

31 Mart'taki başarısızlık sonrası, kurultayda aday olmayacağını ilan eden Meral Akşener'in “Partiyi CHP'lilere kaptıramayız” diyerek Genel Başkanlığa aday olan Müsavat Dervişoğlu'na destek istediği gündeme gelmişti. Akşener'in “CHP'li” diyerek hedef aldığı ismin Mansur Yavaş olduğu iddia ediliyor.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde yüzde 3,77 oy alarak hüsran yaşayan İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, 27 Nisan'da yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurultay'da aday olmayacağını açıkladı. Meral Akşener'in çekilmesinin ardından İYİ Parti'de bir çok önemli isim arka arkaya genel başkanlık için adaylığını ilan etti. O adaylardan ön plana çıkan isimler ise İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve  İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Koray Aydın oldu.

AKŞENER DERVİŞOĞLU'NU DESTEKLEYECEK

Partiye yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Meral Akşener, Müsavat Dervişoğlu'nu destekleme kararı aldı. Hatta İYİ Parti Basın Ofisi, Müsavat Dervişoğlu'nun adaylığını açıkladığı metni, parti üyeleriyle paylaşırken diğer isimlerin açıklamalarına yer vermedi. Akşener'in, genel başkanlığın en güçlü adaylarından biri olarak görülen Koray Aydın ile yıldızının barışmadığı biliniyor. Partide uzun yıllardır birlikte çalışmalarına rağmen Akşener ve Aydın'ın sık sık karşı karşıya geldiği daha önce de defalarca basına yansımıştı. Bu durumun, Meral Akşener'in Müsavat Dervişoğlu'nu destekleme kararında önemli bir faktör olduğu belirtiliyor.

“PARTİYİ CHP'LİLERE KAPTIRMAYALIM”

Akşener'in Müsavat Dervişoğlu'nu desteklemesinin arkasındaki bir diğer etken ise, Dervişoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın arasındaki 'rekabet' olarak görülüyor. Meral Akşener yakın geçmişte CHP'li Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı “Hırsız” ve “Korkak” ifadeleriyle hedef almıştı. İYİ Parti'nin Mansur Yavaş'ın kontrolüne geçmesini istemeyen Meral Akşener, iddiaya göre kendisine yakın isimlere "Partiyi CHP'lilere kaptıramayız" dedi; Müsavat Dervişoğlu'na destek verilmesini talep etti.

“İMAMOĞLU'YLA RAKİP OLACAK”

Yerel seçim sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile 'Muhalefet liderliği' yarışına giren Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'yi kendi kontrolü altına almak isteyeceği iddiaları gündeme gelmişti. Bu yüzden Mansur Yavaş'ın İYİ Parti kurultayında, kendisiyle birlikte hareket edecek bir adayı destekleyeceği konuşuluyor. Mansur Yavaş'ın kurultayda desteklediği adayın seçilmesi durumunda da CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçeceği iddia ediliyor.