İYİ Parti'de şimdi ne olacak? 7 adaylı kurultay kapıda mı?

İYİ Parti'de şimdi ne olacak? 7 adaylı kurultay kapıda mı?

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 3,77 oy alarak büyük bir hüsran yaşayan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Genel Başkanlık hesapları kızıştı... 7 adayın ismi ön plana çıktı...

Yerel seçimlere "hür ve müstakil" girme kararı alarak 81 ilin tamamında kendi adaylarını çıkaran İYİ Parti'de beklenen oldu. Seçim öncesi  “Oy vermezseniz evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım” diyen Genel Başkan Meral Akşener, yaşanan başarısızlık sonrası X hesabından yazılı açıklama yayınladı. 27 Nisan'da yapılacak seçimli Olağanüstü Genel Kurultay'da aday olmayacağını açıkladı.

3 İSİM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Meral Akşener'in açıklamasından çok kısa bir süre sonra İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda genel başkanlığa aday olacağını duyurdu. İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Koray Aydın da aday olduğunu ilan etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın, “Kurultay delegelerimiz ve partimize emek vermiş pek çok dava arkadaşımızla yürüttüğümüz istişareler sonucunda Genel Başkan Adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım” dedi. Akşener'in açıklamasından bir gün önce de İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın aday olacağını açıklamıştı. Ancak aday olması muhtemel isimler Musavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Tolga Akalın ile sınırlı değil.

GÖZLER KAVUNCU VE ZORLU'DA

İYİ Parti'de, 31 Mart seçimleri sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, partideki Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Meral Akşener çekilirse Genel Başkanlığa aday olabileceği konuşulan Buğra Kavuncu'nun aday olup olmama konusunda kararsız olduğu belirtildi. Genel Başkanlık adaylığı için adı geçen bir diğer isim ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu... Kürşad Zorlu'nun aday olmak istediği ve parti içinde nabız yokladığı belirtiliyor.

TURHAN ÇÖMEZ VE BİLGE YILMAZ ADI DA GÜNDEMDE

31 Mart yerel seçimleri sonrası Genel Başkan Meral Akşener’e sert ifadelerle yüklenen Prof. Dr. Bilge Yılmaz da aday olması muhtemel isimler arasında gösteriliyor. Seçim gecesi partideki görevlerinden istifa ederek, kötü gidişatın ana sorumlusu olarak Akşener’i gösteren Bilge Yılmaz yakın çevresine aday olabileceğinin sinyallerini vermişti. Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de adaylığı gündeme gelen isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor.