İsveç'in NATO'ya katılım protokolü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e sunuldu

İsveç NATO Gündem haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika
İsveç'in NATO'ya katılım protokolü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e sunuldu

İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildi.

Son dakika haberine göre İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edildi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde imzalanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilmiştir." ifadesi kullanıldı.

İsveç Başbakanı Kristersson, gelişmeye ilişkin "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini meclise sunmasından memnuniyet duyuyoruz. NATO üyesi olmayı bekliyoruz." açıklamasını yaptı. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, Erdoğan'ın, İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sevk etmesini memnuniyetle karşıladı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalamasını ve TBMM'ye sevk etmesini memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullanan Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Onay için hızlı bir oylama yapılmasını ve İsveç'i çok yakında tam bir NATO Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hafta sonu yaptığımız görüşmede de ifade ettiğim üzere, bu durum tüm İttifak'ı daha güçlü ve daha güvenli kılacaktır."

Stoltenberg, yarın İsveç'i ziyaret ederek Başbakan Ulf Kristersson ile bir araya gelecek.

ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada ise, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini Melis'e göndermesinden memnuniyet duyuyoruz, katılım protokolünün en kısa sürede kabul edilmesini umuyoruz" denildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

İsveç NATO cumhurbaşkanı erdoğan