İşte AK Parti'de İstanbul için en güçlü aday! İsimlere telefonlar gitmeye başladı...

AK Parti Murat Kurum Recep Tayyip Erdoğan
İşte AK Parti'de İstanbul için en güçlü aday! İsimlere telefonlar gitmeye başladı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek toplantıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklayacak. Kulislere göre AK Parti'nin adayı, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum olacak.

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Partilerde adaylık yarışı hala sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada İstanbul adaylarını 7 Ocak Pazar günü, Ankara adaylarını ise 15 Ocak pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu.

ADAYLARA TELEFONLA İLK BİLGİ VERİLDİ

Belediye başkan adaylarını belirlemek için günlerdir AK Parti Genel Merkezi'nde toplantı üstüne toplantı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından siyaset kulisleri hareketlendi. Adaylığı kesinleşen isimlere AK Parti Genel Merkezi'nden günlerdir bekledikleri telefonlar açıldı. Adaylıkları konusunda ön bilgi verildi. AK Parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre o isimlerden biri de İstanbul adaylığıyla adı sık sık gündeme gelen Murat Kurum...

5 İSMİN ADAYLIĞI ÖNE ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adayını son ana kadar süren istişareler sonucu belirledi. AK Parti teşkilatlarıyla görüşmeler yapıldı, temayül yoklaması ve anketlerle “kim aday olsun?” sorusu yöneltildi. Basına da yansıyan bilgilere göre ön plana 5 isim çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum aday olması muhtemel isimler olarak gündeme geldi.

Ancak parti için kaynaklardan gelen bilgilere göre, temayül yoklamalarında Murat Kurum'un adı hep bir adım önde oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da temayül yoklamalarını ve anketleri dikkate alarak tercihini, bakanlığı döneminde önemli işlere imza atan Murat Kurum’dan yana kullandığı belirtiliyor.

DEPREM DÖNEMİNDEKİ PERFORMANSI GÖZ DOLDURDU

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Murat Kurum, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilmişti. 5 yıllık bakanlık döneminde destek verdiği kentsel dönüşüm projeleriyle ön plana çıkan Kurum'a, asrın felaketi 6 Şubat depremleri sonrası da bölgenin yeniden imarı konusunda önemli sorumluluk düştü. Kurum, afet bölgesindeki hasar tespit ve inşaa çalışmalarında başarılı çalışmalara imza attı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında ibrenin Kurum'a dönmesinde deprem felaketi dönemindeki başarılı performansının da etkili olduğu ifade ediliyor. Bakanlığı öncesi TOKİ'de de kritik görevlerde bulunan Kurum'un, İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan kentsel dönüşüm konusunda da önemli adımlar atacağı ifade ediliyor.