İstanbul'da bugün yağmur var mı? Meteoroloji uyardı

İstanbul'da bugün yağmur var mı? Meteoroloji uyardı

İstanbul'da yağmur ne zaman başlayacak? Meteoroloji'den İstanbul da dahil olmak üzere kuzey kesimleri için fırtına ve şiddetli yağmur uyarısı var. Yapılan uyarıda yağmurun yağacağı saatler de paylaşıldı. İşte bugün İstanbul'da hava durumu

Bugün İstanbul'da yağmur var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika yağmur ve fırtına uyarısı yaptı. Hava durumu raporuna göre yurdun kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanakla birlikte fırtına da etkili olacak. İstanbul'da yağmur ne zaman yağacak sorusu da Meteoroloji tarafından yanıtlandı. Peki, bugün hava durumu nasıl? İstanbul'da yağmur saat kaçta yağacak? İşte, bugün yurt geneli ve İstanbul'da hava durumu…

31 EKİM HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Akdeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy), gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise kuzeybatı kesimlerde biraz azalacağı diğer yerlerde değişmeyeceği, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI 

Yağışların bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Kırklareli'nin kıyı ilçeleri (Demirköy ve Vize) ile İstanbul'un kuzeybatısında (Çatalca ve Arnavutköy), gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın ise bugün (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbir olunması gerekmektedir. 

İSTANBUL'DA YAĞMUR VAR MI?

İstanbul'da havanın parçalı zamanla çok bulutlu, il geneli sağanak aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların öğle 12.00'den sonra kuvvetli şekilde il genelinde etkili olması beklenirken, gece yarısına kadar yağmurun devam edeceği öngörülüyor.