İsrail'in gizemli avukatı, Epstein'ın Mossad bağlantısı mı?

ABD Epstein davası İsrail Binyamin Netanyahu Dünya haberleri Gündem haberleri Yaşam Haberleri Teknoloji Haberleri ÖZEL HABERLER
İsrail'in gizemli avukatı, Epstein'ın Mossad bağlantısı mı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'in yargılandığı Uluslararası Adalet Divanı'ndaki savunma ekibinin başına "Mossad ajanı" olduğu iddia edilen arkadaşı Alan Dershowitz'i getirmek istiyor. Dershowitz ise Epstein dosyasında kaçırılan küçük bir kız çocuğuna tecavüz etmekle suçlanıyor.

İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açılan davada skandal bir gelişme yaşanabilir. Küresel istihbarat haber yayın organı Intelligence Online'ın (IO) özel kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu; UAD'da görülmekte olan davadan olumlu bir sonuç çıkacağına ihtimal vermiyor. Kaynaklara göre Netanyahu; UAD'da İsrail'i savunan mevcut hukuk ekibinin başına yakın arkadaşı olan dünyaca ünlü avukat Alan Dershowitz'in getirilmesini istiyor. ABD'de skandalların odağında olan Dershowitz ise “Mossad ajanı” olarak biliniyor. Peki, kim bu skandal isim?

İsrail'in gizemli avukatı, Epstein'ın Mossad bağlantısı mı? - Resim : 1
Alan Dershowitz sıklıkla tüm dünyada skandal yaratan davalarda sanık avukatı olarak boy gösterdiği için tartışmaların da odağında.

TARTIŞMALARIN ODAĞINDA

Tam adıyla Alan Morton Dershowitz. ABD Anayasa Hukuku ile ABD Ceza Hukuku alanlarında Birleşik Devletler'in en tanınmış hukukçularından birisi. Hukuk profesörü olan Dershowitz ayrıca Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde de dersler veriyor. Dershowitz sıklıkla tüm dünyada skandal yaratan davalarda sanık avukatı olarak boy gösterdiği için tartışmaların da odağında bulunuyor.

WEINSTEIN'I SAVUNDU

Dershowitz'in savunma geçmişinde aralarında ABD'nin gizli bilgilerini ifşa etmekle suçlanan Julian Assange, bir kadına tecavüz etmekle suçlanan ünlü eski boksör Mike Tyson, karısını öldürmekle suçlanan ünlü hukukçu Claus von Bülow, eşini öldürmekle suçlanan, bir dönem ABD'yi sarsan spor insanı O. J. Simpson, Hollywood'da cinsel tecavüz skandalının merkezinde olan yönetmen Harvey Weinstein ve ABD Başkanlığı döneminde görevden azledilmekle yargılanan Donald Trump gibi isimler bulunuyor. Ancak içlerinden bir isim Dershowitz'in isminin tüm dünyada lekelenmesine neden olmuş durumda.

İsrail'in gizemli avukatı, Epstein'ın Mossad bağlantısı mı? - Resim : 2
Dershowitz, 2006 yılında cinsel suçlu ve çocuk kaçakçısı ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'ın (fotoğrafta) hukuk ekibinin baş danışmanlığını da yaptı.

EPSTEIN DOSYASINDA İSMİ VAR

Alan Dershowitz, 2006 yılında küçük yaşta kızları zorla fuhuş çetesine katıp dünyaca ünlü isimleri seks partilerine götüren ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'ın hukuk ekibinin baş danışmanlığını da yaptı. Dershowitz ayrıca cinsel suçlu ve çocuk kaçakçısı Jeffrey Epstein'in kaçırdığı bir kız çocuğuna tecavüz etmekle de suçlanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Dershowitz'i istemesinin sebebi ise ünlü hukukçunun İsrail hakkındaki görüşleri.

FİLİSTİN DÜŞMANI

Alan Dershowitz, yazdığı yazılarla İsrail'in şahin kanadının ABD'deki en önemli kalemlerinden birisi kabul edilmekte. Dershowitz, Gazze'deki savaşta hayatını kaybeden siviller için “Terörizm çağında milisler üniforma giymiyor ve halka karışıyorlar. Ayrım gözetilmemeli” açıklamasıyla da toplum tarafından kınanan bir isim. Dershowitz'in skandal sözleri bununla da sınırlı değil. İsrail-Gazze çatışmalarında “Gazze halkına bölgeyi terk etmeleri için 24 saat verilmeli. Halk gidince önce teröristlerin saklandığı köyler yıkılmalı sonrasında da Gazze'deki tüm binalar yerle bir edilmeli” diyen Dershowitz tepkilerin odağında yer almaya devam ediyor. 

ESKİ EŞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Dershowitz daha önce de terör şüphesiyle gözaltına alınan insanlara “işkence uygulanması gerektiği” iddiasında bulunarak büyük tepki çekmişti. Dershowitz ayrıca 1983 yılında eski karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle de yargılanmış bir isim. Dershowitz'in eski karısı Sue Barlach'ın dava sürerken New York'ta bir gölde boğulmuş halde ölü bulunması ise halen üzerindeki sır perdesini koruyor.

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel