İsrail'den flaş Türkiye kararı

İsrail Dünya haberleri Gündem haberleri Türkiye Filistin
İsrail'den flaş Türkiye kararı

Son dakika haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'deki diplomatik temsilcilerini ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi için geri çağırdı.

Son dakika haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığınca, ülkenin Türkiye'deki tüm diplomatları geri çağırıldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'deki diplomatik temsilcilerinin geri dönmesi için talimat verdiğini açıkladı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN'DEN AÇIKLAMA

Cohen, X hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'den abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarına ilişkin yapılan açıklamalara gönderme yaparak, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gözden geçirilmesi amacıyla (İsrailli) diplomatik temsilcilerin geri dönmesi talimatını verdim." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ YETKİLİSİ: “İSRAİLLİ DİPLOMATLAR ŞU AN TÜRKİYE’DE DEĞİL"

Dışişleri Bakanlığı’ndaki diplomatik kaynaklar, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in Türkiye hakkında yaptığı son açıklamayla ilgili olarak, Türkiye’deki İsrailli diplomatların bir süre önce zaten ülkeden ayrılmış olduklarına dikkati çektiler.

Türk basınına bilgi veren bir Dışişleri yetkilisi “İsrailli diplomatlar şu an Türkiye’de değil. 19 Ekim itibariyle ülkemizden zaten ayrılmışlardı. 18 Ekim’de Bakanlığımıza ilettikleri notada, son gelişmeler ışığında Büyükelçilikteki diplomatların 19 Ekim itibariyle Türkiye’den ayrılacaklarını belirtmişlerdi" dedi.

Aynı kaynak, “Cohen’in geri dönmeleri için kime talimat verdiğini anlamak zor. Zira açıklamasında sözünü ettiği diplomatlar zaten ülkemizden ayrılmışlardı” ifadesini de kullandı.

Geçtiğimiz günlerde basında İsrail kaynaklarına atfen çıkan haberlerde Büyükelçi Irit Lillian'ın da aralarında bulunduğu Türkiye’de görev yapan İsrailli diplomatların diplomatik kriz değil güvenlik gerekçesiyle ülkeden ayrıldıkları kaydedilmişti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİDEN BİR HİLAL-HAÇLI MÜCADELESİ Mİ ESTİRMEK İSTİYORSUNUZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi"nde İsrail ve Filistin meselesine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok" diyen Erdoğan, "Siz yeniden bir hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Bu gayretin içindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Libya'da neysek,  biliniz ki Ortadoğu'da oyuz" ifadelerini kullandı. 

"İSRAİL BİZ DE SENİ SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK DÜNYAYA İLAN EDECEĞİZ"

İsrail'in "savaş suçlusu" ilanı için bir hazırlık yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi, İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Şimdi bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" dedi.

 

Kaynak: AA