İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor! Savaşın 12. gününde dakika dakika son gelişmeler

Gazze Hamas Gündem haberleri İsrail Filistin

İsrail-Hamas savaşında 12. gün. İsrail ordusu adım adım Gazze'ye kara harekatı hazırlıklarını sürdürürken, sivillere ise bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'de bir hastaneye düzenlediği saldırıda 500 kişi hayatını kaybetti. BMGK acil toplanma kararı aldı. İşte dakika dakika gelişmeler...

İsrail - Hamas çatışması, 12. gününde de sürüyor. Kara, hava ve denizden abluka altına alınan Gazze’ye yönelik bombardıman aralıksız sürüyor. İsrail çatışmaların 11. gününde Gazze'deki bir hastaneye saldırı düzenledi. Saldırıda en az 500 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. Saldırının ardından dünyadan ve Türkiye'den açıklamalar peş peşe geldi. Dakika dakika son gelişmeler... 

18 EKİM İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA DAKİKA DAKİKA YENİ GELİŞMELER

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN: İSRAİL VE FİLİSTİNLİ TÜM SİVİLLER KORUNMALI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyla ilgili, "İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı." ifadesini kullandı.

Blinken, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

"Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki 'patlama' nedeniyle derin üzüntü" duyduğun belirten Blinken, ABD'nin sivil hayatın korunmasını savunduğunu kaydetti.

Blinken, mesajında, "İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı." ifadesine yer verdi.

''EL-EHLİ BAPTİST HASTANESİ KATLİAMI BENZERSİZ VE TARİF EDİLEMEZ''

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sosyal paylaşım sitesinde, Bakanlık Sözcüsü el-Kudra'nın el-Ehli Baptist Hastanesinde saldırı sonrasındaki duruma ilişkin yaptığı açıklamalara yer verildi.

"Baptist Hastanesi katliamı benzersiz ve tarif edilemez" değerlendirmesini yapan Kudra, hastanede saldırıya maruz kalanların durumunu şu ifadelerle aktardı:

"Yüzlerce kurban hastaneye ulaştı ve acil yardım ekipleri halen ceset parçalarını çıkarmaya çalışıyor. Kurbanların çoğu, çocuklar ve kadınlardı. Kurbanların bir kısmı kafaları kopuk, parçalanmış vücutları ve iç organları dışarı çıkmış şekilde geldi."

Kudra, kurbanların ve yaralıların sayısının, sağlık ekiplerinin ve ambulansların kapasitesini aştığına dikkati çekerek, "Doktorlar yerde ve koridorlarda anestezi olmaksızın ameliyatlar yapıyordu." dedi.

ARAP BİRLİĞİ, 3 GÜNLÜK YAS İLAN ETTİ

Arap Birliği, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombalı saldırı nedeniyle bayrağın yarıya indirilerek 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Mısır yerel medyasında yer alan haberlere göre Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Hüssam Zeki, kuruma ait bayrağın yarıya indirilmesini istedi.

Söz konusu "3 günlük yas" kararının ise İsrail’in yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan Gazze Şeridi’ndeki hastaneye yaptığı saldırı nedeniyle alındığı bilgisine yer verildi.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'TEN KINAMA

BM Genel Sekreteri Guterres, Gazze'deki hastaneye yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, hastaneler ve tıbbi personelin uluslararası insani hukuk tarafından korunduğunu kaydetti.

BMGK ACİL TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırıyı görüşmek için yarın acil toplanacak.

İSPANYA'DAN İSRAİL'E KINAMA

İspanya, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine saldırısını kınadı ve "katliam" olarak nitelendirdi.

İspanya Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından, saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Gazze'deki el-Ehli Hastanesinde yaşanan korkunç katliamı kınıyoruz. Masum sivil kurbanlarla dayanışma içindeyiz. Uluslararası insani hukuka saygı duyulmalı." ifadesi kullanıldı.

MAHMUD ABBAS, JOE BIDEN İLE GÖRÜŞMESİNİ İPTAL ETTİ

Saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesen Abbas, ABD Başkanı Joe Biden ve diğer liderlerle yarın Amman’da yapılması planlanan ve İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya katılımını iptal etti.

BAKAN KOCA'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik saldırısına ilişkin, "Bu saldırı, 21. yüzyılda uygarlığın geldiği nokta açısından utanç vericidir. Görevi insanları yaşatmak olan sağlık çalışanlarını öldürmek insanlığa, vicdana savaş açmaktır." ifadesini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER: "İNSANLIĞIN BİTTİĞİ NOKTA"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in Gazze'de hastane saldırısına dair “Gazze’ye yönelik acımasızca saldırılarını sürdüren İsrail’in tüm dünyanın tepkisine rağmen el-Ehli Baptist hastanesini vurarak masum sivilleri katletmesi insanlığın bittiği nokta olmuştur. İsrail yönetimi sivil, kadın ve çocuklara yönelik saldırılara derhal son vermelidir.” açıklamasında bulundu.

ÇELİK: İSRAİL'İN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği saldırı sonrasında sosyal medyadan açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İsrail’in vahşetini lanetliyoruz! İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırganlığı, insanlık dışı bir vahşete dönüşmüştür. Masum sivilleri, kadın ve çocukları katleden vahşi saldırıların son hedefi bir hastane oldu. İsrail güvenlik güçleri en temel insani değerleri hiçe saydığını tüm dünyaya göstermiştir."

BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI GRIFFITHS: YÜZLERCE İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ

BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths: Yüzlerce insan öldürüldü. Gazze zor durumda. Sağlık, su ve hijyen sistemleri çöküyor. İnsanların onurları ellerinden alınıyor.

TBMM'DEN ORTAK BİLDİRİ: "İNSANLIK SUÇU"

TBMM'de bulunan bütün parti grupları İsrail'in hastane saldırısını kınayan ortak bildiri yayınladı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Ekim 2023 tarihinde bütün parti gruplarının imzasıyla yayınlanan bildiri doğrultusunda, Filistin ve İsrail'deki gelişmeleri yakından takip etmektedir.

Gazze'de Al Ahli ve Al Mamedani Hastanelerinin hedef alınması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından derin üzüntü duyuyoruz. İnsanlık suçu olan bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz.

İsrail'in Gazze halkına karşı, uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka aykırı saldırılarını artırarak sürdürmesini esefle karşılıyoruz.

Saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar
diliyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin bütün parti grupları ve milletvekilleri olarak, bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını, uluslararası toplum ve kuruluşlarını, tutum ve inisiyatif almaya davet ediyoruz."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DÜNYA UYANMALI VE AKAN KANA BİR SON VERMELİ

Gazze'deki hastane saldırısının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hastaneleri bombalamak ağır bir suçtur. Tıbbi yardım almakta olan insanları katletmek artık çizgiyi aşmak demektir. Sivilleri hedef almak ise düpedüz terör taktikleri uygulamaktır.

Gazze'deki Baptist Hastanesi'ne yapıldığı gibi vicdansız saldırılar kabul edilemez. Sayıları binlerle ifade edilen masum siviller yeterince acı çekmiştir. Buna bir son verilmelidir. Nokta.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, İsrail'in sivillere karşı daha fazla suç işlemesini engellemek için tüm dünya bir araya gelmelidir. Siviller ve kadınlar hedef alınmaktadır ve bu, değer verdiğimiz her türlü insani hassasiyete aykırı bir barbarlıktır.

İsrail sivil hedeflere yönelik katliamlarını derhal durdurmalıdır. Filistin halkının korku, açlık ve bombalarla sindirilmesine son verilmelidir. Hasta ve yaşlılara yönelik şiddet durmalıdır. Gazze'nin bombalanması durdurulmalıdır. Dünya uyanmalı ve akan kana bir son vermelidir."

DIŞİŞLERİ: BU BARBARCA SALDIRILARI EN ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINIYORUZ

 Dışişleri Bakanlığından Gazze'deki hastane saldırısının ardından yapılan açıklamada, "Bu barbarca saldırıları en şiddetli biçimde kınıyoruz" denildi.

DSÖ: SALDIRIYI KINIYORUZ

DSÖ Başkanı Tedros Ghebreyesus: El Ehli Arap Hastanesine saldırıyı kınıyoruz. Sivillerin korunmasını ve tahliye uyarılarının geri çekilmesini istiyoruz.

MISIR SALDIRIYI KINADI

 Mısır İsrail'in hastaneye saldırısını en güçlü şekilde kınadığını açıkladı.

ERDOĞAN'DAN SALDIRININ ARDINDAN AÇIKLAMA: TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

İSRAİL, GAZZE'DE HASTANE VURDU

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölenlerin sayısı 500'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Gazze'de hastane saldırısı

Kudra, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu ölü sayısının 500'e yükseldiğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, saldırıda en az 200 kişinin öldüğü kaydedilmişti.

BM: MÜLTECİ KAMPINA DÜZENLENEN SALDIRIDA 6 KİŞİ ÖLDÜ

 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA'ya bağlı bir okulunun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

TÜRK GAZETECİLERİN OLDUĞU YERE FÜZE DÜŞTÜ

 İsrail’in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerinde bulunduğu bölgeye füze düştü. İki Türk gazeteci hafif yaralandı. 

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 3000'E YÜKSELDİ

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 3000 kişi öldü, 12 bin 500 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 51 Filistinli öldürüldü, 1250 Filistinli yaralandı" denildi. 

HİZBULLAH: İSRAİL İLE ÇATIŞAN 4 ÜYEMİZ ÖLDÜ

Lübnan'daki Hizbullah hareketi, İsrail ile ülkenin güneyi sınırındaki çatışmalarda hayatını kaybeden 4 üyesinin kimliğini açıkladı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklama, örgüte yakınlığıyla bilinen A-Mayadeen TV'nin internet sitesinden paylaşıldı.

JAPONYA'DAN İRAN'A ÇAĞRI

Japonya, İsrail-Filistin krizinin çözümü için İran'a "rol üstlenmesi" çağrısı yaptı. Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Bakan Kamikawa Yoko, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kamikawa, İranlı mevkidaşına, Gazze'deki durumu derin bir endişeyle yakından takip ettiğini bildirdi. Japon Bakan, çatışmaların yatıştırılması için İran'a "rol üstlenmesi" çağrısında bulundu.

Kamikawa ve Abdullahiyan, Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasında uluslararası toplumun bir araya gelmesinin önemini vurguladı.

ALMANYA BAŞBAKANI TEL AVİV'E ULAŞTI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Tel Aviv'e ulaştı. Scholz, Hamas'ın saldırısı sonrası dayanışma ziyareti için İsrail'e giden ilk yabancı devlet başkanı oldu.

LÜBNAN'DAN YENİ SALDIRI

İsrail ordusu, Lübnan topraklarından iki antitank füzesiyle sınırdaki Yiftah yerleşim bölgesine saldırı düzenlendiğini ve orduya ait noktalara da hafif silahlarla ateş açıldığını duyurdu. 

İSRAİL'DEN 'REHİNE MÜZAKERESİ' AÇIKLAMASI

İsrail eski İstihbarat Başkanı Peri: İsrail, Hamas'a rehinelerle ilgili mesaj gönderdi. İsrail hükümeti Hamas'a mesaj göndererek yaralı, yaşlı ve genç esirler için insani koridor açılmasını teklif etti. Şu ana kadar Hamas'tan yanıt gelmedi. Hamas yanıt verirse ve buna bir bedel biçerse biz de müzakere ederiz.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI: İSRAİL KATLİAMA SON VERMEZSE ŞOK DALGASI YOLDA

İran Devrim Muhafızları: Eğer İsrail Gazze'de katliamlarına son vermezse yeni bir şok dalgası yolda. Bu kanserli tümör dünya haritasından silinmedikçe direniş cephesinde İsrail'e yönelik şokları devam edecek.

HAMAS: İKİ YETKİLİMİZ EVLERİ BOMBALANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2 yetkilisinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hamas, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Hamas'ın hukuk sorumlusu Teysir İbrahim ile Vaiz Vail ez-Zerid'in Gazze'deki evlerinin İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtildi.

Saldırıda 2 Hamas yetkilisinin yanı sıra evde bulunan aile fertlerinin de yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, Filistin özgürleşene kadar mücadelenin süreceği ifade edildi.

BM'DEN GAZZE'DEKİ HASTANELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 BM: Gazze'deki hastanelerde yakıt stoku 24 saat sonra bitecek.

DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki sağlık hizmetlerine yönelik 41 teyit edilmiş saldırı düzenlediğini bildirdi.

GAZZE'DE CAN KAYBI YÜKSELDİ

 Gazze'de can kaybı 2.837'ye yükseldi.

HAMANEY'DEN AÇIKLAMA

İran'ın dini lideri Hamaney: Eğer İsrail'in suçları devam ederse dünya genelinde Müslümanları ve direniş gruplarını kimse durduramaz. Gazze'ye bombardıman derhal sona ermeli.

İSRAİL'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

İsrail ordusu: Şu aşamada insani ateşkes olmayacak. Savaşta sonraki aşamaya hazırlanıyoruz. Herkes kara operasyonundan bahsediyor ama başka bir şey de olabilir. Metula'ya düzenlenen saldırısı sonrası Lübnan'da belirlenen hedefleri vurdu

LÜBNAN HİZBULLAHI: METULA'DA İSRAİL ARACINA TANKSAVAR FÜZESİ ATEŞLEDİK

Lübnan Hizbullahı: Metula'da İsrail aracına tanksavar füzesi ateşledik
Lübnan medyası: İsrail ordusunun Lübnan-İsrail sınırına yerleştirdiği güvenlik kameralarının yüzde 30'u çalışmıyor

"HAN YUNUS VE DİĞER BÖLGELER DE BOMBALANIYOR"

Birleşmiş Milletler: İsrail Hava Kuvvetleri, kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombalıyor.

KRAL ABDULLAH: MÜLTECİLER KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLACAK

 Ürdün Kralı Abdullah: Göçmen kabulü kırmızı çizgimizdir. Ürdün ve Mısır'da mülteci olmayacak.

"GAZZE'NİN STATÜSÜ KÜRESEL BİR KONU OLACAK"

İsrail ordusu: Savaş sonrası Gazze'nin statüsü küresel bir konu olacak.

İSRAİL GÜÇLERİ, DOĞU KUDÜS VE BATI ŞERİA'DA 55 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

 Filistin Esirler Cemiyeti basın sorumlusu Emani Serahane, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Doğu Kudüs ile Bat Şeria'nın farklı bölgelerinde gözaltı operasyonları gerçekleştirdiğini belirtti.

Serahane, operasyonlarda, aralarında eski Filistin Meclisi Başkanı Aziz Duveyk ile bazı eski milletvekilleri ve Hamas yetkililerin de olduğu en az 55 Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti.

İSRAİL GECE BOYUNCA GAZZE'YE SALDIRDI

 İsrail güçleri, gece boyunca, Gazze'nin çeşitli bölgelerini savaş uçakları, savaş gemileri ve topçu atışlarıyla vurmaya devam etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail, hava saldırıları ile başta Mısır sınırındaki Refah kenti ve Han Yunus olmak üzere Gazze Şeridi'nin birçok noktasını hedef aldı.

Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin güneyinde Mısır sınırı yakınında bulunan Refah'ta bir eve düzenlenen hava saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 26 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Han Yunus kentindeki bir evi hedef alan İsrail saldırısında, aralarında çocukların da olduğu 25'ten fazla Filistinli yaşamını yitirdi, yaralananlar Nasır Tıp Kompleksi'nde tedavi altına alındı. Gazze'nin batısındaki Rimal Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda ise evde bulunanlardan 8 kişi öldürüldü. Gazze'nin batı kesiminde Zeytun Mahallesi'nde bir eve düzenlenen bombardımanda, biri gazeteci 2 kişi yaşamını yitirdi, ailenin diğer fertleri ise yaralandı. Gazze'nin orta ve batı kesimlerindeki Nusayrat ve Şatı mülteci kamplarına da İsrail savaş uçaklarıyla saldırılar düzenlendi. Saldırılarda can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra büyük maddi hasar oluştu.

TÜRKİYE GARANTÖRLÜĞE HAZIR

 Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail-Filistin meselesinde kalıcı barış için tarafların garantörlerinin olacağı bir sistem fikrini ortaya koyduklarını açıkladı.

HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

 Han Yunus bölgesini hedef alan hava saldırıları sonucu Gazze'deki Nasır Tıp Kompleksi'ne çok sayıda yaralı geldi.

Filistin haber ajansı WAFA, İsrail'in, savaş uçakları, gemileri ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi'ne saldırılarının gece devam ettiğini aktardı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Belah bölgesinde bir eve saldırı sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat ve Şatı mülteci kampları gece boyunca İsrail savaş uçakları tarafından şiddetle bombalandı. Kentin doğu kesimleri de İsrail topçu atışlarının hedefi oldu.

İSRAİL ORDUSU, BATI ŞERİA'DA DA ÖLÜM SAÇIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria'nın el-Halil kentinin kuzeyindeki Halhul beldesine baskın düzenleyen İsrail ordusu, 17 yaşında bir Filistinliyi ateş açarak öldürdü.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Halhul beldesinde bir sanat okuluna baskın düzenleyen İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nden gelmiş birkaç işçinin 48 toprakları olarak bilinen bölgeyi terk etmelerini istedi.

Askerler ile yaşanan çatışmada, gerçek mermi ile yaralanan 3 kişiden biri olan Muhammed Nidal Milhim (17), kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer iki yaralının hastanedeki tedavisi sürüyor.

Baskın sırasında okula maddi hasar veren İsrail askerleri, orada bulunan 30 işçiyi gözaltına aldı.

Öte yandan Halil kentinin Nimru, Ras el-Cura, Ebu Ketile, İsa ve el-Celde mahallelerine de baskın düzenleyen İsrail güçleri, burada 17 Filistinliyi gözaltına aldı.

Buna göre, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu ölen Filistinlinin sayısı 60'a yükseldi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İsrail Hamas son dakika Dünya haberleri gazze bomba filistin