İspanya'dan Ukrayna açıklaması: AB, Ukrayna'ya yardım edecek

Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya
İspanya'dan Ukrayna açıklaması: AB, Ukrayna'ya yardım edecek

Ulusal Güvenlik Konseyinin Kral 6. Felipe başkanlığında yaptığı acil toplantı sonrasında basına açıklama yapan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB'nin Ukrayna'ya mali ve tıbbi alanlarda destek vereceğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin, "Avrupa'ya yıllarca refah ve istikrar sağlayan ilke ve değerlere yönelik bir saldırı" olduğunu vurgulayan Sanchez, "AB, Ukrayna'ya yardım edecek." şeklinde konuştu.

İspanya Başbakanı, AB'den Ukrayna'ya yapılacak yardımları "mali, insani refahı korumaya yönelik ve tıbbi malzemeler" olarak sıraladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin "büyük sonuçları olacağını, bunun cezasız kalmayacağını" kaydeden Sanchez, özellikle enerji piyasalarında zor bir sürecin başlayacağını, İspanya hükümeti olarak buna karşı hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Sanchez ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Rus askerlerini hemen geri çekmesi, düşmanlığı sona erdirmesi, Minsk anlaşmasına ve uluslararası hukuka uyması çağrısında bulundu.

 

 

Kaynak: İHA

Rusya Rusya Ukrayna gerilimi Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna Rusya haberleri İspanya Pedro Sanchez AB Avrupa Birliği AB haberleri