Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa...

Rusya şartlarını açıkladı: Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Tüm ülkelerle diyalog kurmaya hazırız. Halen uluslararası hukuk ve sorumluluklara dönme şansımızın olduğunu umuyoruz" dedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise "belirli şartlar" içerisinde Ukrayna yönetimi ile görüşebileceklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasının ardından ilk kez konuştu. ABD ve NATO ile gerilim ile ilgili detaylı görüşme yaptıklarını belirten, "diyaloğa her zaman açığız." dedi. Lavrov, şunları ifade etti:

"Maalesef, Batılı dostlarımız uluslararası hukuka saygılı davranmıyor, ‘kurallara dayalı düzen’ dedikleri şey için uluslararası hukuku tahrip ediyorlar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu sabah NATO’nun eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamayı belki duymuşsunuzdur: NATO artık üye ülkelerinin toprakları ile sınırlı değil ve çok daha geniş bir alan üstünde hak iddia ediyor. Tüm dünyanın güvenliğinden sorumlu olduklarını söylüyorlar. Bunlar NATO’nun tüm dünyanın tamamı için ‘iştahları olduğunu’ gösteriyor.

Halen uluslararası hukuk ve sorumluluklara dönme şansımızın olduğunu umuyoruz. Zira Devlet Başkanı  tarafından açıklanan tedbirleri, ülkemiz ve Rusya halkının güvenliğini sağlamak adına alıyoruz. Kuşkusuz ki bizi adalete ve BM Şartı prensiplerine geri götürecek diyaloğa her zaman hazır olacağız."

"ASKERİ OPERASYONUN SÜRESİNE PUTİN KARAR VERECEK"

Kremlin Sözcüsü Dmtriy Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Askeri operasyonun süresine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karar vereceğine işaret eden Peskov, "Hedefler, Putin tarafından Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve nazizmden arındırılması olarak tanımlandı. Her ikisi de ülkemiz ve halkımız için tehdit oluşturuyor. Zaman çerçevesi, sonuçlara ve ilerlemeye bağlı olacak ve doğal olarak Putin tarafından tanımlanacak.” ifadelerini kullandı.

PESKOV, RUSYA'NIN ŞARTLARINI AÇIKLADI

Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetimiyle ilgili temas kurmaya hazır olup olmadıklarına yönelik soruya, "Putin, kırmızı çizgimiz olan sorunların çözülmesi için Ukrayna'dan ne bekleyeceğimiz konusundaki vizyonunu formüle etti. Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa.” yanıtını verdi.

Ukrayna’ya yönelik askeri harekatın başlamasıyla Rus piyasalarında ve rublesinde yaşanan değer kayıplarıyla ilgili de konuşan Peskov, "Piyasaların duygusal tepkisi zaten öngörülmüştü ve tepki süresinin olabildiğince kısa olması için gerekli tüm önlemler alındı." dedi.

Peskov, Putin’in bugün Rusya’daki şirketlerin üst düzey yöneticileriyle de bir araya geleceğini aktardı.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ukrayna