İslam Memiş önümüzdeki 6 aya damgasını vuracak yatırım aracını açıkladı

İslam Memiş Gram altın dolar Ekonomi haberleri Euro
İslam Memiş önümüzdeki 6 aya damgasını vuracak yatırım aracını açıkladı

İslam Memiş, ocak ayında 10 bin lirasıyla yatırım yapan bir vatandaşın haziran ayı itibariyle ne kadar kazandığını hesapladı. Takip eden 6 ayda hangi yatırım araçlarının daha çok para kazandırabileceğini anlattı.

İslam Memiş'in hesabında göre 10 bin lirasıyla ocak ayında dolara yatırım yapan bir kişi 1214 lira kazandı. Euro'ya yatırım yapan ise 1182 lira kazandı. Altına yatırım yapanlar ise 2351 lira kazandı. Gümüşe yatırım yapan vatandaş ise 1655 lira kazandı.

Yani ocak ayından haziran ayına kadar en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Onu gümüş ve dolar kazandı. En az kazandıran ise euro oldu.

Peki yılın ikinci yarısında da bu sıralama bozulur mu? Yoksa TL atağa geçer ve tüm bu yatırım araçlarını alanları zarar ettirir mi?

İslam Memiş tv100'deki yazısında yılın ikinci yarısı için en şanslı bulduğu yatırım araçlarını açıkladı. Memiş'e göre hazirandan aralık sonuna kadar sürecek dönemde en çok kazandırma şansı gümüşte. Onu altın, euro ve dolar sırasıyla takip ediyor.

Ancak bu sıralama İslam Memiş kişisel tercihi değil. Kendi kişisel tercihinde ilk sıraya toprağı koyan Memiş, daha sonra sırasıyla gümüş, euro ve altını yazdı.

Peki İslam Memiş neden toprağın yılın ikinci yarısında en çok kazandıran yatırım aracı olacağını düşünüyor.

Memiş kuraklık ve gıda enflasyonu gibi sorunların toprağın kıymetini artırdığını ve bu sorunlar devam ettikçe de toprağın daha da kıymetli olacağını yazdı.

Gümüşün ise baskı altında olduğunu ancak emtialardaki yükseliş trendi göz önüne alındığında bu durumun gümüşü avantajlı hale getireceğini belirtti.

Euro dolar paritesinde ise 1,15 seviyesini beklediğini kaydeden Memiş, şu anki seviyenin düşük olduğunu belirtti.

Gram altının ise hem onstan hem de dolardan destek aldığını belirten İslam Memiş, yükseliş beklediğini anlattı.

İslam Memiş bir yandan da vatandaşlara uyarıda bulunarak tek bir yatırım aracına yönelmek yerine sepet yolunun seçilmesi ve işlemlerin parite üzerinden yapılması gerektiğini belirterek "Bu iki hamleyi yapmayan kazanamaz" dedi.

NOT: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir. 

Kaynak: Diğer

islam memiş yorumları islam memiş gram altın İslam Memiş gram altın dolar gümüş toprak euro euro dolar paritesi altın yorumları