İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile diyaloğunu ilk kez açıkladı: 'Hayır, olmaz' demedi

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu CHP
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile diyaloğunu ilk kez açıkladı: 'Hayır, olmaz' demedi

Seçim başarısızlığının ardından CHP'deki değişim çağrısı ile ses getiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Fatih Altaylı'ya önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu sözleri dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası yaptığı ‘değişim' çağrısı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile son görüşmesine ilişkin gazeteci Fatih Altaylı'ya konuştu.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"(Değişimden kasıt ne?) Ne gerekiyorsa o. Bugüne kadar denediğimiz yöntemlerle, başarı elde edemediysek eğer, yöntemleri değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da partinin ortak aklı ile tespit etmemiz gerekiyor. Ama bunu yapmak için önce durumu anlamamız, kabul etmemiz gerek.

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANAMAYIZ"

Seçimi kaybettik. Yüzde 48 elbette kötü bir oran değil ama kazanmaya yetmeyen bir oran ve biz seçimi kaybettikten sonra, üstelik de seçim kampanyası süresince bu seçimi kazanmanın Türkiye'nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra seçimi kaybetmemize rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.

"BENİM AĞZIMDAN BÖYLE BİR ŞEY ÇIKMADI"

Seçmenin moralinin ne kadar bozuk ne kadar üzgün ve en önemlisi ne kadar umutsuz olduğunu görmek lazım. Bu hayal kırıklığını tamir etmek bizim görevimiz” diyen İmamoğlu, Fatih Altaylı'nın “Peki bunun yolu lideri değiştirmek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Ben sadece diyorum ki, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs'taymışız gibi yola devam edemeyiz. Öncelikle oturup konuşmamız, ne yapmamız gerektiğini tespit etmemiz lazım. İl yönetimleri, belediye başkanları, kazanan ve kaybeden vekillerimiz bir araya gelmeli ve bir durum tespiti yapmalıyız. Değişimi burada konuşmalıyız.

"HAYIR, OLMAZ" DEMEDİ

Altaylı'nın "Genel başkan ile görüştünüz. Bunları ona da anlattınız mı?" sorusuna ise
İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Elbette anlattım. Fazlasını anlattım. Sahada gördüklerimi anlattım. Bunu yapmazsak yerel seçimlerin de riske gireceğini söyledim. Söylediğim hiçbir şeye 'hayır' demedi. Olmaz demedi. Haksızsın demedi. Hep onayladı."

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu CHP Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Altaylı