İletişim Başkanlığı yalanladı: Gazze'de AFAD'ın deposu vurulmadı

AFAD Kızılay Cumhurbaşkanlığı İsrail Filistin Gazze Dünya haberleri Gündem haberleri
İletişim Başkanlığı yalanladı: Gazze'de AFAD'ın deposu vurulmadı

Sosyal medya yer alan, "İsrail saldırılarında AFAD'ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı" iddialarını İletişim Başkanlığı yalanladı. Açıklamada "Ne AFAD ne de Türk Kızılayı'nın Gazze'de lojistik depo veya binası bulunmamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Sosyal medya yer alan, "İsrail saldırılarında AFAD'ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı" iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından cevap verildi.

İletişim Başkanlığı X platformunda yaptığı açıklamada iddiaya konu binanın Türk Kızılayı desteği ile yapıldığı ve kuruma bağlı olmadığı belirtildi. Kontrolün Filistin Kızılayı'nda olduğuna dikkat çekildi.

Paylaşımda "Ne AFAD ne de Türk Kızılayı'nın Gazze'de lojistik depo veya binası bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." cümleleri yer aldı.

AFAD YALANLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi X hesabında "Gazze'de kurumumuza ait faaliyet gösteren herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır." ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

TÜRK KIZILAYI'NDAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı, iddialara X platformunda bulunan resmi hesabından yaptığı açıklamada "Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır." diye cevap verdi.

Kurum, yapılan saldırıyı "Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere, İnsani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadeleri ile kınadı.

 

Kaynak: Haber Global TV