Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci parti aşıların geliş tarihini açıkladı

Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'den gelecek ikinci parti aşıların onayının çıktığını belirterek, "Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon (doz) gelecek" dedi. Erdoğan, gündeme ilişkin önemli soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldı. Namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Çin menşeili CoronaVac aşılarının ikinci partisinin geliş tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ikinci partinin onayının Çin'den çıktığını söyleyerek, "Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon (doz) gelecek" dedi. 

Erdoğan, erken seçim iddialarını da kesin bir dille yalanlayarak, "Aklınıza estiğinde erken seçime gidilmez. Kesinleşmiş bir tarih vardır. Bu tarih de haziran 2023'tür" dedi. 

Olası Sincar operasyonu ile ekonomi ve yargıda reform sorularını da yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Arkadaşlar önce aşı konusunda şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa yani onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubu, huzurevlerinde vesaire kalanlarına yönelik aşılarımız devam edecek. Aşı süreci devam edecek.  (Restoran ve kafeler açılacak mı?) Restoran ve kafelerle ilgili Bakanlar Kurulu'nda görüşeceğiz. Verilere göre gerekirse bir esneme yapılabilir. 

"SEÇİM TARİHİ HAZİRAN 2023"

(Erken seçim iddiaları) Aklınıza estiğinde erken seçime gidilmez. Kesinleşmiş bir tarih vardır. Bu tarih de haziran 2023'tür.

(Hukuk ve ekonomide reform) Önümüzdeki haftalar içinde bu konuyla ilgili açıklamamızı, tarihi de açıklamak suretiyle yaparız. 

(Sincar'a operasyon olacak mı?) Ortak operasyonları zaten her zaman yapmaya hazırız ama açıklayarak yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var; Bir gece ansızın gelebiliriz. 

(Bakan Varank'ın “Çok yakın zamanda Avrupa semalarında da Türkiye’den satın alınan BAYRAKTAR’ların ve ANKA’ların uçtuğunu göreceğiz” açıklaması) Bazı görüşmeler Avrupa ile yapılıyor. Kurumlarımızla herhangi bir kesin anlaşma bağlanmış değil. Batı ülkeleri, gerek Bayraktar'dan, gerek ANKA'dan siparişleri aldığında,  bunlar değerlendirilecektir.

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar