Bakan Akar'dan Sincar açıklaması: "Teröristlerin tamamen ayrılmadığına dair bilgilerimiz var"

Hulusi Akar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, PKK'lı teröristlerin Sincar'daki varlığına dikkat çekerek, Bağdat yönetiminin bu konuda çalıştığını belirtip "Bizden yardım, destek isterlerse bunu da sağlamaya hazır olduğumuzu taraflara ifade ettik" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Irak’a yaptığı ziyaret kapsamında 36 saat içinde aralarında merkezi ve bölgesel yönetimin liderlerinin de bulunduğu 9 önemli görüşmeyi gerçekleştirdi, heyetlerarası toplantılara başkanlık etti.

Akar, “Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki iş birliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek” dedi.

SİNCAR AÇIKLAMASI

Bakan Akar, şöyle devam etti:

“PKK’nın herhangi bir şekilde kaçacak deliğinin kalmadığını ve bunların sonlarının geldiğini söyleyebiliriz. Çalışmaları sürdürecek, heyetlerarası görüşmelere devam edeceğiz. Bunların da kısa zamanda araziye çok olumlu şekilde yansıyacağına inanıyorum. Teröristlerin özellikle Sincar çevresinden tamamen ayrılmadığına dair bilgilerimiz var. Bu konuda özellikle Bağdat yönetimi, çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. Bizden yardım, destek isterlerse bunu da sağlamaya hazır olduğumuzu taraflara ifade ettik."

Kaynak: AA

Hulusi Akar Irak Sincar