İçişleri'nin İBB personeline terör teftişine hukukçu Aydın İşkur'dan değerlendirme: Kayyum çok zorlama bir durum olur

İçişleri Bakanlığı İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Hukukçu Aydın İşkur, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'terör' teftişini ve olası hukuki sonuçlarını değerlendirdi.

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik özel teftiş başlatması Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline geldi. İçişleri'nin açıklaması 'kayyum' tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Haber Global'de İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasını değerlendiren hukukçu Aydın İşkur, "İki yol var. Bir terör örgütü ile irtibat, yardım yataklık tespit edilmişse o zaman kayyum atanır. Bizim şu anki soruşturma aşamasında bu husus değil, İçişleri Bakanlığı'nın diğer yetkisi olan böyle bir durum söz konusu ve yönetsel sorumluluktan kaynaklı olarak el çektirilme olur" ifadelerini kullandı.

"KAYYUM ÇOK ZORLAMA BİR DURUM OLUR"

"Bir kayyum olayının söz konusu olacağı kanaatinde değilim" diyen İşkur, şöyle devam etti:

"Çok zorlama bir durum olur. Ancak iddianamede söz konusu edilen suçlamalar tespit edildiği takdirde görevden soruşturma sonuna kadar el çektirme İçişleri Bakanlığı'nın görevleri arasındadır. Burada bir yol uygulanacaksa ben görevden el çektirilmenin uygulanacağı kanaatindeyim. Bu durumda yasal olarak bakanlık tarafından atanacak kayyum değil, belediye meclisi tarafından seçilecek bir başkanla kalan görev süresi tamamlanır."

Kaynak: Haber Global TV

içişleri bakanlığı Aydın İşkur İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB