İçişleri Bakanlığının bütçe görüşmesinde tartışma çıktı! Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü

TBMM Gündem haberleri AFAD İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı, 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışma çıktı. Tartışmanın sonrasında, milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Olay nedeniyle, Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz tarafından oturuma 10 dakika ara verildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, milletvekilleri arasında tartışma çıkması nedeniyle oturuma ara verildi. 

İçişleri Bakanlığı, 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çıkan tartışma sonrasında milletvekilleri birbirilerinin üzerine yürüdü. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz oturuma 10 dakika ara verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sürerken, muhalefet partili milletvekilleri ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında sık sık sözlü tartışma yaşandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef aldı. Şık, "Hamaset yapıyorsun, sen yaptıklarının cezasını çekeceksin, hapislerde çürüyeceksin" dedi.

Bakan Soylu da, "Satılık adam, sen satılık bir adamsın" sözleri ile karşılık verdi.

Şık, ayağa kalkarak Soylu'nun olduğu masaya doğru yürümek istedi. Bunun üzerine AK Parti ve MHP'li milletvekilleri toplu halde, Soylu'nun olduğu masaya gelerek etrafını sardı. CHP ve HDP'li milletvekilleri da aynı şekilde Şık'ın etrafına toplandı. Tartışma olası bir kavgaya dönüşmeden milletvekillerinin araya girmesiyle sonlandırıldı. Ardından görüşmelere devam edildi.

CHP'Lİ ÖZKOÇ'TAN BAKAN SOYLU'YA SERT SÖZLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sürerken, CHP'li milletvekilleri ile Bakan Süleyman Soylu arasında 'ispat' tartışması yaşandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, komisyonda milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt verdiği sırada; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç elindeki dosyayı sallayarak, "Kara para aklayan şerefsizdir, uyuşturucu ticareti yapan şerefsizdir" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Bakan Soylu, "İspatlamayan şerefsizdir, siz de şerefsizsiniz, bu iddiaları ispatlamayan Kemal Kılıçdaroğlu da şerefsizdir" diye konuştu. Bunun üzerine CHP'li milletvekilleri ile Soylu arasında karşılıklı sözlü atışma başladı. O sırada AK Parti'li milletvekilleri ile CHP'li milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.  

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u komisyonun düzenini bozmakla eleştirdi. CHP'li milletvekilleri de Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'ı, Soylu'yu korumakla suçladı.

Özkoç söz alarak, "Ben burada hiç kimseye Genel Başkanına şerefsiz sözünü kullandırmam. Biz burada Cumhurbaşkanı’na aynı lafı söylersek sizler burada oturur musunuz?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li vekiller de, "Tabii ki oturmayız" karşılığını verdi.

Soylu da söz alarak, bu tartışmayı kendilerinin değil, CHP’nin başlattığını belirterek, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizi suçlamazsa ve suçlamalarını ispat etmiyorsa, devleti suçlayıp ispat etmiyorsa kim olursa olsun şerefsizdir. Kara para aklayan da şerefsizdir. Ama ispat etmeyen de şerefsizdir" dedi.

Özkoç, Soylu'ya laf atmaya devam edince Soylu da, "Senin zeka sorunun var" ifadesini kullandı.

CHP'li milletvekilleri Soylu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı, 'şerefsiz' sözünü geri almasını istedi. Komisyon Başkanı Yılmaz sık sık görüşmelere ara vermek zorunda kaldı. (İHA-DHA)

 

Kaynak: İHA

içişleri bakanlığı bütçe görüşmeleri TBMM