İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: 5 yıl geriden geliyor, bizi izlemeye devam etsinler

İstanbul İBB Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündem haberleri
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: 5 yıl geriden geliyor, bizi izlemeye devam etsinler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere kritik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ile ilgili açıklamalarını değerlendiren İmamoğlu, ""5 yıl geriden geliyor. Bizi izlemeye devam etsinler" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu'nda Zafer Toprak Kütüphanesi Cumhuriyet Tarihi Araştırma Merkezi tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, toplantının ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısındaki açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu, "5 yıl geriden geliyor. O yeniden İstanbul, İstanbul'un yenilenmesi, güçlenmesi, iyileşmesi, güzelleşmesi başlığı 2019'un 31 Mart'ında atıldı. O yolculuk devam ediyor. Bizi izlemeye devam etsinler" dedi.

'İhaleye fesat karıştırma' iddiasıyla açılan dava hakkında sorulan soruya da cevap veren İmamoğlu, "O süreçleri hukukçularımız takip ediyorlar. Bugüne kadar çokça dava girişimi, araştırma, soruşturma girişimi yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 10 binlerce çalışanına terörist yakıştırmaları neler görmedik ki yani. Hala böyle işler devam ediyor. Bu bahsettiğiniz dosyalar bile birkaç kez karıştırılıp karıştırılıp soruşturmaya gerek olmadığı diye raporların çıktığı bir şeyde tekrar tekrar şu anda görevde olmayan bir bakanın döneminde zorla ilçeye yönlendirilip açılmak için ellerinden gelen gayretle bir davaya dönüştürme çabasının sonucu. Umuyorum hak yerini bulacaktır. Adalete güveniyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İstanbul seçimi için mesaj veren Erdoğan, "Gençler bugün bir başlık atıyorum, 'Yeniden İstanbul'" dedi. Muhalefette yaşanan tartışmalara değinen Erdoğan, "Haberimiz yoktu diyerek kirli pazarlıklardan kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Utanmasalar seçim gecesi söyledikleri 'kazanıyor' yalanını da inkar edecekler. Ama video o kadar güzel bir alet ki, bunlara manevra fırsatı vermedi. CHP'de genel başkanlık koltuğundaki şahıs değişti ama siyaset yapışı değişmedi" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Kaynak: DHA