Hocalı katliamının 30. yıl dönümünde Bakü'de yürüyüş düzenlendi

Azerbaycan İlham Aliyev Bakü Gündem haberleri
Hocalı katliamının 30. yıl dönümünde Bakü'de yürüyüş düzenlendi

Azebaycan'ın başkenti Bakü'de Hocalı katliamı anması vardı. Katliamın 30'uncu yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve devlet erkanının da katılımıyla yürüyüş ve tören düzenlendi.

Azadlık Meydanı'nda başlayan, devlet erkanının yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, katliam kurbanlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşındı. Ana Feryadı Anıtı'nda sona eren yürüyüşün ardından düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Aliyev, anıta çelenk bıraktı.

Hocalı katliamının 30. yıl dönümünde Bakü'de yürüyüş düzenlendi - Resim : 1

Törenin ardından anıt halkın ziyaretine açıldı. Azerbaycan bayrakları ve posterlerle anıta gelenler, buraya karanfil bıraktı. Katliamdan kurtulmayı başaran Hocalılılar ve hayatını kaybedenlerin yakınları da anıtı ziyaret etti.

Şehit yakınları ve vatandaşlardan bazıları dualar ederken, bazıları da 30 yıl önce yaşanan acı olayı tekrar hatırlayarak gözyaşlarını tutamadı.

 

'TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK'

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, büyükelçilik çalışanları ve Bakü'deki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de Ana Feryadı Anıtı'nı ziyaret ederek Hocalı Katliamı'nın kurbanlarını andı.

Hocalı katliamının 30. yıl dönümünde Bakü'de yürüyüş düzenlendi - Resim : 2
Büyükelçi Bağcı, ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Hocalı için adalet talep etme davasında her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu söyledi.

1. Karabağ Savaşı'nda kaybolan yaklaşık 4 bin Azerbaycanlının akıbetinin hala bilinmediğini hatırlatan Bağcı, 'Azerbaycan'ın bu husustaki adalet arayışı da haklı bir davadır ve Türkiye bu davada Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir.' dedi.

Hocalı katliamının 30. yıl dönümünde Bakü'de yürüyüş düzenlendi - Resim : 3

 

 

Kaynak: AA

Azerbaycan Hocalı katliamı Bakü İlham Aliyev