HDP'li Semra Güzel kaçtı mı? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı

Adalet Bakanlığı HDP Suudi Arabistan Adnan Oktar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in yurt dışına çıkıp çıkmadığının araştırıldığını söyledi. Bozdağ, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a nakli ve Adnan Oktar davasındaki tahliye kararları ile ilgili de açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  Bozdağ, "Bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı, resmi kanallar açısından yurt dışına çıkış da gözükmüyor" dedi.

Bakan Bozdağ, ilgili birimlerin  Güzel'in yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'mız 23 Mart'ta bununla ilgili yakalama kararı çıkardı ve kolluk da bunlarla alakalı gerekli arama tarama yaptı ama bilinen adreslerinde Semra Güzel'e ulaşılamadı. Şu anda nerede olduğuna dair elimizde kesin ve resmi bir veri yok. Yurt içinde mi yoksa yurt dışına mı çıktı buna dair kayıtlar incelendiğinde resmi kanallar açısından yurt dışına bir çıkışta gözükmüyor. Ama gayriresmi kaçak yollardan yurt dışına çıktı mı bu konu tahkik ediliyor. Hem kolluk hem de devletin diğer birimleri bu konuyla ilgili yakın takipte olduğunu arama ve taramayı sürdürdüğünü bilmenizi isterim. İnşallah yakında kolluk güçlerimiz kendisine ulaşır ve hukukun gerekleri yerine getirilir."

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ DAVASI

Bakan Bozdağ Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan'a nakline ilişkin de konuştu. Bozdağ, ''Görüşümüzü bugün göndereceğiz. Bu yargılamanın, davanın nakli konusunda bakanlık olarak olumlu görüş bildireceğiz'' dedi.

Bozdağ, Adnan Oktar davasındaki tahliye kararları ile ilgili, " HSK Birinci Dairesi, İstanbul BAM 1. Ceza Dairesi hakimleri ve bazı savcılar hakkında inceleme izni verdi" açıklamasını yaptı.

FETÖ ELEBAŞININ İADE SÜRECİ

ABD'nin FETÖ'yü koruduğunu belirten Bakan Bozdağ, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin tüm dosyaları ABD'ye ilettiklerini belirtti: "Eğer Gülen'in iadesi gerçekleşmezse, dünyada hiçbir iadenin gerçekleşmemesi gerekir. Öyle bir dosya hazırladık."

Bakan Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD'de de yargı karşısına çıkarılmasını istediklerini ancak bunun ABD tarafından uygun görülmediğini ifade etti.

Kaynak: AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Semra Güzel HDP cemal kaşıkçı Adnan Oktar