"HDP'li Paylan'ın Türkiye Azerbaycan kardeşliği hazımsızlığı" Aygün Attar, "Derdi barış değil" diyerek anlattı

Azerbaycan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul üyesi Aygün Attar, HDP'li Garo Paylan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Türkmen gazı ve Azerbaycan tarafgirliği ile eleştirmesine, "Türkmen gazı ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin Garo Paylan'da yarattığı hazımsızlık" adlı cevabıyla tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul üyesi Aygün Attar, HDP milletvekili Garo Paylan'ın Türkmen gazı ve Azerbaycan tarafgirliği ile eleştirmesine sert tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurul üyesi Aygün Attar, "Türkmen gazı ve Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin Garo Paylan'da yarattığı hazımsızlık" adlı cevabında şunları söyledi:

DERDİ BARIŞ DEĞİL

Paylan'ın Güney Kafkasya'da barış filan değil derdi, düpedüz Türk Devletleri Teşkilatı'nın varlığından ve Türkiye, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın Avrupa 'ya gaz taşınması ortaklığından duyduğu rahatsızlığın dışavurumudur. Türkmen gazı gelmeden bazılarında gaz sancıları başlamış, Paylan, Güney Kafkasya'da barışı bu kadar çok arzu ediyor olsaydı Ermenistan'a 30 sene zarfında en azından bir kez de olsa Azerbaycan topraklarını terk etmesi için çağrı yapar, işgali eleştirirdi!

Vatandaşı olduğu ülkenin milletvekili değil, Ermenistan milletvekili gibi davranıp Ermenistan güdümlü faaliyet göstermeyi alışkanlık haline getirmiş olan Paylan "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkmenistan ziyaretinin doğalgaz konusuna odaklanmasını" eleştirmiş, Sayın Cumhurbaşkanımızı tarafgirlikle suçlamıştır. TBMM çatısı altında bulunmasına rağmen aleni biçimde Ermeni lobi faaliyeti yürüten Paylan neden Türkmen gazının Azerbaycan üzerinden Türkiye'ye getirilmesinden, buradan Avrupa'ya nakledilmesinden rahatsızdır, biliyor musunuz? Çünkü şu zat azılı bir Türk düşmanıdır.

KARABAĞ AZERBAYCANDIR

Milyonlarca vatandaşımızın maaşından kesilen vergiyle aldığı maaşını ve bizim vergilerimizden ödenen yolluk yevmiyesini Türkiye aleyhinde propaganda yapmak, PKK'yı ve Ermeniciliği tebliğ etmek için kullanmakta olan ve kendisini demokrat olarak tanımlayan zata şu soruları ben sorayım istedim: "Evvela Güney Kafkasya'da ve tüm bölgede barışı huzuru bozan sizin etnik kimlikten olanlardır, suçlu 2020'de barış için imzalanmış üçlü sözleşmeye riayet etmeyen Ermenistan'dır, Türkmen gazının bölgedeki gerginlikte suçu yoktu. Yegane suçlu birilerinin gazına gelen ve gazını alamayıp Karabağlı Ermenileri de öz emellerine alet eyleyen Ermenistan'dır! Basın toplantısında gafletten değil hıyanetten dile getirdiğiniz" Karabağ yönetimi ile Azerbaycan yönetimi arasındaki görüşmeler de olumlu yönde sürmüyor" ifadesine gelince, şu kavram yıllardır manevi askeri olduğunuz Ermeni diasporasının terminolojisidir, Karabağ yönetimi diye bir şey yoktur, Karabağ Azerbaycan'dır .

ERİVAN'DA TÜRK KALMADI

Gerçek demokrat ve vicdan sahibi olduğunu iddia eden Paylan, duygusal açıklamalarına neden geçen yüz yılda nüfusunun yüzde yetmişi Türklerden müteşekkil olan Erivan'da şimdi bir tek Türkün kalmadığını eklemiyor? Hocalı Soykırımı'nı neden dile getirmiyor? 4 nesil önce yaşandığı iddia edilen ailesinin ve halkının büyük felaketinden bahsederken neden benim gibi son 30 yılda toprağını mecburi terk etmek zorunda kalan Türk ailelerden ve onların yakın tarihteki büyük felaketlerinden konuşmuyor?

ZENGEZUR AÇIKLAMANIZ KARDAŞYAN'LA İSTİŞARENİZİN ÜRÜNÜ MÜ?

Azerbaycan'ın güya maksimalist beklentilerle "Zengezur koridorunu isterim, Karabağ'daki Ermenilere hiçbir hak vermem anlayışında olduğuna" dair beyanınız Kim Kardaşyan'la istişarenizin ürünü mü? Zira Zengezur koridoru açıklamanız bir siyasetçiden ziyade Kardaşyan takipçilerinin seviyesinde…

ERMENİ HALKINA BIRAKIYORUM

Zengezur koridoru gibi önemli ve içinde Ermenistan da dahil olmakla tüm bölge ülkelerinin kalkınması için hayati fonksiyona haiz bir güzergahı ancak kendileri basit olanlar basit bir şey olarak görebilirler İşsizlik nedeniyle ülkeyi terk edenlerin arttığı ve ağır ekonomik krizin yaşanmakta olduğu Ermenistan'ın da Türkiye-İran-Rusya-Gürcistan'ın da menfaatine olan Zengezur Koridoru'na destek yerine köstek çıkışınızın taktirini Ermeni halkına bırakıyorum.

TÜRKİYE'NİN KUDRETİ, ERDOĞAN'IN ŞANI

Azerbaycan'a taraf olmak eleştiri değil övgü vesilesidir ve Türkiye'nin kudreti, Erdoğan'ın da şanıdır! Türkiye ile Azerbaycan bir millet iki devlettir, kardeştir, müttefiktir. Garo Paylan'ın ve Paylangillerin bunu idrak etmesini beklemesem de hakikatın özü budur. Biz, birlikte güçlüyüz!"

 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Türk Devletleri Teşkilatı türkiye