Hac işaretine benzeten vatandaşlar olay çıkarmıştı: Akılalmaz tartışmanın ardından Rize'deki AVM'nin yılbaşı süslemesi değiştirildi

Rize Gündem haberleri
Hac işaretine benzeten vatandaşlar olay çıkarmıştı: Akılalmaz tartışmanın ardından Rize'deki AVM'nin yılbaşı süslemesi değiştirildi

Rize'de bir alışveriş merkezinin fiyonk konseptli süslemesi, bazı vatandaşlarca hac işaretine benzetilmiş ve ortalık birbirine girmişti. Akılalmaz tartışmanın ardından AVM'nin ön cephesine ikinci bir fiyonk ve yatay kurdele eklendi.

Yılbaşı süslemesini hac işaretine benzeten vatandaşların çıkardığı kavganın ardından AVM harekete geçti.

Akıllara durgunluk veren olay, Rize'de gerçekleşti.

Kentte, Müftü Mahallesi’nde yer alan AVM'de, yılbaşı nedeniyle süsleme çalışması başlatıldı. AVM’nin ön cephesindeki cam yüzeye hediye paketi şeklinde ışıklandırma düzeneği konuldu. Sosyal medyada bazı paylaşımlarda haç işaretine benzetilen süsleme, kentte eleştiri ve tartışmalara neden oldu. Eleştiri ve tepkiler sonrası AVM yönetimi, ışıklandırmayı geçici olarak durdurarak, süslemede düzenlemeye gitti. Yönetim tarafından, AVM'nin önce cephesine yeniden bir kurdele ile şerit çektirilip, ikinci bir fiyonk eklettirdi. 

 

AVM AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Tartışmalara ilişkin AVM yönetimi de açıklamada bulunmuş, hediye paketi konseptiyle yapılan ışıklandırmanın tamamlanmadığı belirtilmişti. Açıklamada “Kurdele ve fiyonk figürleriyle tasarlanan ışıklandırma projesi, henüz tamamlanmış değildir. Şu anda paylaşılan görsellerin, gerçeği yansıtmayan ve bir karalama kampanyasının parçası olarak tamamen kasıtlı bir şekilde farklı açılardan oynanarak sunulduğunu üzülerek görmekteyiz” denilmişti. 

 

Kaynak: DHA