Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Temmuz Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Temmuz Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Dedikodu ölümleri: Şırnak'ta başka, Şanlıurfa'da başka!

Halk arasında yayılan dedikodular yüzünden çoğu ilde aşılama çok düşük. Urfalılar "aşı olursam beş sene sonra ölürüm", "kısır olurum" diye düşünürken Şırnaklılar ise tarihi geçen aşıların yapıldığına inandığı için aşı olmuyor. Uzmanlar, bu direncin yüzlerce ölüme yol açtığına dikkat çekti.

Yasak 7 gün dayanabildi: 'Sıfır atık projesi sıfır olur'

Türkiye'de atık ithalatı birçok kez tartışmalara neden oldu. İthalatın yüzde 50'den fazlasını kapsayan polietilen ithalatı, 18 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanan kararla yasaklanmıştı. 2 Temmuz'da başlayan polietilen ithalatı yasağı yalnızca 7 sürdü.

Türkiye vatandaşları için seyahat kısıtlamaları ne durumda?

Toplumsal bağışıklığa erişmeye adım adım yaklaşırken seyahat etmeyi sevenlerin aklında bir tane soru var: Ne zaman, nereye seyahat edebilirim? Dünya yeni varyantlar nedeniyle hala tatmin edici seviyede özgür değil ancak Türklerin sık ziyaret ettiği birkaç ülkenin altını çizmekte fayda var.

Bir yanda Arjantin - Brezilya, diğer yanda İtalya - İngiltere! Dev maçlarda nelere dikkat edeceğiz?

2020-2021 sezonu ancak bu kadar güzel sona erebilirdi! Copa America'da Brezilya ile Arjantin, Euro 2020'de ise İtalya ve İngiltere, kupaya uzanmak için mücadele edecek. Peki iki dev maç öncesi nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Afrika'da ne oluyor? 'Pandeminin en kötü haftası...'

DSÖ, Afrika'nın pandeminin en kötü haftasını geride bıraktığını açıkladı. Dünya adım adım normalleşmeye giderken Afrika, aşı ve altyapı eksikliği ile sağlık sisteminin yetersizliği nedeniyle kabus gibi günler geçiriyor. Peki Afrika aşıya nasıl ulaşacak? Afrika'da ne oluyor?

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global