Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Haziran 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (9 Haziran 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bir köprü: İki farklı yaşam

İstanbul'da Şirinevler ile Atakent mahallelerini ayıran bir köprü mevcut. Ataköy'de düzenli bir yaşam, Şirinevler'de ise bir karmaşa hakim. Sokak satıcıları, gelişigüzel park eden araçlar, motorcular... Peki, bu mahallelerde hayat nasıl akıyor, vatandaş en çok neden şikayet ediyor? 

"Schengen politik koz mu oldu?" | Aday ülkelerde vize uygulanan tek ülke Türkiye!

Türk vatandaşlarının yaşadığı Schengen krizi devam ederken, bu alanda çalışmalarıyla bilinen Doç. Dr. Çiğdem Nas, AB'nin, vize krizini politik tutum ve koz olarak kullandığını söyledi. Nas, "Avrupa Komisyonu'nun 'Türkiye'ye vize kaldırılabilir' tavsiyesini diğer Avrupa mercileri tanımıyor" dedi. 

CIA Başkanı ne mesaj vermek istedi? Türkiye sınırına esrarengiz ziyaret... 

CIA Başkanı William Burns'un Yunanistan'da Türkiye sınırı yakınında bulunan Dedeağaç'ı ziyaret ettiği iddiası Türk ve Yunan medyasında geniş yankı buldu. Güvenlik ve istihbarat uzmanları bu ziyaretin bir mesaj verme niyeti taşıdığı görüşünde. Peki mesajın hedefinde kim var?