Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (8 Temmuz Perşembe)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (8 Temmuz Perşembe)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Çiftlik Bank mağdurları paralarını geri alabilecek mi?

Çiftlik Bank vurgunu davası sanığı 'Tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Peki yıllardır sonuç alamayan on binlerce mağdur, paralarını geri alabilecek mi? Haberglobal.com.tr olarak mağdur ve avukatlarla konuştuk...

Robotlar beste yapıp, şarkı söyler mi? Besteledi, söyledi, birinci oldu!

Yapay zekanın hayatımızdaki yeri her geçen gün büyüyor. Makineler öğrendikçe, öğrendiklerinden yola çıkarak kararlar da veriyor. Peki söz konusu müzik olunca ne olur? Yapay Zeka Şarkı Yarışması'nı kazanan makine hem besteledi hem de şarkıyı söyledi. İşte o şarkı!

Sosyal medyada adalet: Olaylar gizli kalmıyor ama peşin hüküm mağduriyet de yaratabilir

Vicdanları yaralayan, kabullenmesi mümkün olmayan cinsel istismar ya da şiddet olaylarında sosyal medya adeta mahkemeye dönüşebiliyor. Hukukçulara göre bu durum, oluşan kamuoyunun etkisiyle olayın örtbas edilmesini önlese de hem mağdur hem fail tarafında başka mağduriyetler doğurabilir.

Haiti neden bu halde? 'Gelen 13 milyar dolarlık yardıma rağmen...'

2010'da ülkeyi alt üst eden korkunç depremden sonra Haiti'nin durumu hiç iyiye gitmedi. Küresel çapta yapılan milyarlarca dolarlık yardım, sadece kaos, yolsuzluk ve yağma düzeni doğurdu. Haiti'de olaylar Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin suikastle öldürülmesine kadar vardı. Peki durum neden böyle?

Yıllarca gizli tuttuğu restoranı halka açtı: 'Buradaki eşyalar müzede bile yok!'

Video oyun sektörü dünyada ve özellikle Japonya'da büyük bir çılgınlık. Eski bir Nintendo çalışanı olan Toru Hashimoto da 84 adlı mekanıyla bu güzel çılgınlığa katkı veriyor. Kısa zaman önce sadece üyelerin girebildiği gizli bir mekan olan 84'ü halka açan Hashimoto'nun mekanı adeta bir müze gibi...

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global