Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (30 Mart 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (30 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Finlandiya üyeliğe çok yakın... NATO onlar için neden bu kadar önemli?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi, Finlandiya'nın da NATO'ya üyelik talebinde bulunmasına neden olmuştu. Türkiye'nin bu talebi, uzun süren müzakerelerin ardından kabul etmesi bekleniyor. Peki NATO, Finlandiya için neden önemli?

Dolandırıcılar bizi nasıl ikna ediyor? Ünlü, savcı, asker... 'Eğitim seviyesi fark etmiyor!'

Dolandırıcılık olayları maalesef son günlerde hızla artmakta. Toplumun birçok kesiminden insan, kötü niyetli kişilerin hedefi oluyor. Dolandırıcıların en büyük silahı ise ikna becerilerini oldukça iyi kullanmaları. Bunlara son örnek ise geçtiğimiz gün davası görülen ve medyada 'Bitcoin Safiye' olarak bilinen Safiye Gökçe Yüce...

Belki de robotlar işimizi elimizden hiç almayacak... | 'Teknoloji yeni meslekler de yaratıyor'

Gelişen teknolojiyle bazı mesleklerin yavaş yavaş ortadan kalktığına şahit oluyoruz. Bu meslekleri icra edenler için tablo parlak değil ancak toplum bilimciler, her bir teknolojik gelişmenin başka bir mesleği doğurduğuna işaret ediyor.