Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Mart 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Mart 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

'Çok partili hayata geçişten bu yana...' | Türkiye'de seçim sistemi kaç kere değişti?

Türkiye 23. Cumhurbaşkanı'nı ve 67'nci Hükümeti'ni belirlemek üzere 14 Mayıs'ta sandığa gidecek. Peki, bugüne kadar vatandaşlar hangi seçim sistemleriyle sandığa gitti? Türkiye'de seçim sistemi kaç kere ve nasıl değişti?

Kim, neden apartman yöneticisi olmak ister? 'Tadilat, aidat takibi, kentsel dönüşüm gibi işler...'

Hemen hemen her apartmanda bir yönetici bulunuyor. Apartman yönetimi, kimi zaman kat maliklerinden seçilen kişi, kimi zaman da dışarıdan bir şirket tarafından yürütülüyor. Peki apartman yöneticisi olmanın motivasyonu nedir? Yöneticinin görevleri ve karşılaştığı zorluklar nelerdir?

Yıllardır uzayın derinliklerinde su arıyoruz... Ay'da bulunan su neden önemli?

Yaşam için en gerekli elementlerin başında gelen suyu bulmak amacıyla uzayın dört bir köşesinde araştırmalar devam ediyor. Son olarak Çinli bilim insanları Ay toprağında bulunan cam boncukların içinde su keşfetti. Güneş Sistemi içinde başka gök cisimlerinde de su olduğu varsayılıyor.