Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Eylül 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Eylül 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Almanya'ya karşı güven bunalımı! | Neden Türkiye ve Polonya zirvede?

Yapılan bir araştırma müttefiklerinin Almanya'ya eskisine göre daha az güvendiğini ortaya koydu. Bu güven bunalımını en fazla Türkiye ve Polonya yaşıyor. Öte yandan dünyada bir numaralı güç algısının da değiştiği görülüyor.

Beyaz yakalı klasiği: Yemekten sonra üzerime bir ağırlık çöktü...

Öğle yemeğinden sonra masa başında uyuklayanlar, yemekte tabaklarına ne aldıklarını gözden geçirse iyi olabilir. Çünkü öğle yemeğinde karbonhidrat ağırlık yemek, ofise döndüğünüzde uykunuzun gelmesine yol açabilir. Uzmanlar, verimli çalışmak için gün ortasında sebze ağırlıklı beslenmeyi öneriyor.

Dünya Kupası kaça mal oluyor, kim ne kazanıyor? Tek kuruş harcamadan...

Katar'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Dünya Kupası'na iki aydan az bir süre kalırken organizasyonun maliyeti de konuşulan konular arasına girdi. Peki elde edilen ve edilecek gelirlerde durum ne? FIFA nasıl oluyor da tek bir kuruş dahi harcamadan neredeyse tüm geliri alıyor?

Saniyede 1.7 km hızla gidiyorlar! Teknolojik savaşın yeni silahı: Hipersonik füzeler!

Ukrayna Savaşı ile ismi sıkça duyulmaya başlanan hipersonik füzeler, ülkeler arasında bir rekabete neden oluyor. Savaşın daha başında Rusya, ses hızından en az 5 kat hızlı bu füzelerden kullandığını iddia etmişti. ABD de yeni bir hipersonik füze geliştireceğini duyurdu.

'Bir şey söyleyeceğim ama aramızda' | Sır paylaşmak sağlığımızı iyileştiriyor

Araştırmalar, kişi başına düşen sır sayısının 13 olduğunu gösteriyor. Kimimiz doğum günü sürprizi gibi basit sırlar tutuyor; kimimiz ciddi bir hastalığını yakınlarından saklıyor. Ancak uzmanlar, sır saklamanın beyne zarar verdiğini ve güvenilir kaynaklara içimizi dökmemiz gerektiğini söylüyor.