Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Şubat Pazartesi)

ÖZEL HABERLER
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Şubat Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Ukrayna-Romanya sınırı: Vedalaşmaların durağı

Haber Global muhabiri Mehmet Altunışık ve kameraman Ünsal Çakin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ülkeden göç eden insanların bulunduğu Romanya sınırından gelişmeleri anbean aktarıyor. Altunışık, sınırı vedalaşmaların durağına benzetiyor, "Son öpücük, son sarılma, son veda burada oluyor" diyor.

Ukrayna'nın siber ordusu: Bu başka bir cephe!

Rusya saldırılarında bir de sıcak çatışmanın arkasındaki cepheler var. Ukrayna'nın siber ordusu Rus internet sitelerini hedef alıyor, sahada savaşan Rus askerlerinin ailelerine ulaşmaya çalışıyor, Telegram kanallarında aktif bir mücadele yürütüyor.

Batı yanıt vermedi... Putin neden nükleer kartını oynadı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'ya yönelik nükleer tehdidine karşı şimdilik NATO ve ABD'den bir adım gelmedi. Putin Ukrayna'daki saldırıları sonrasında neden nükleer silah kartını oynama ihtiyacı duydu?

Savaşın en kritik kentlerinden biri Harkov: 'Evet, Rusça konuşuyoruz ama...'

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda en kritik direnişi sergileyen kentlerden biri Harkov oldu. Ülkenin bir dönem kültür başkenti olarak kabul gören ve Ukrayna İç Savaşı'nda kısa bir ayrılık süreci yaşayan Harkov bu kez Ukrayna'nın bütünlüğünden yana... Peki ne değişti? Harkov neden kadar önemli?

Ukraynalılar işgale nasıl ihtimal veremedi? 'İnanmak istemiyorum'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye kalkışması bazısı için beklenen bir durumdu ancak bir kesim ise bunu tamamen bir sürpriz olarak görüyordu. Çalışmalar da Ukraynalıların çoğunluğunun Rusya'nın işgaline ihtimal vermediğini gösteriyor. Peki bunu sağlayan neydi?

İsrail neden sessiz? Rusya-Ukrayna Savaşı'nın hassas dengesi!

Rusya, Ukrayna'ya saldırdığından bu yana dünya güçleri arasında görece en sessiz kalan taraf İsrail oldu. İsrail bir ABD ve Batı müttefiki ancak Rusya ile Suriye'de kritik bir denge de koruyorlar. Öte yandan iç siyaset de İsrail'de hükümeti zorluyor. Peki İsrail'in duruşu ne yönde?

Torrent’in doğruları fazlaydı

Gedson Fenrandes’in sıradışı performansına rağmen Galatasaray 9. haftadan beri ilk kez üst üste 2 maç kazandı. Galatasaray’ın maç boyunca iyi yaptığı işlerin sayısı da fazlaydı.

Kaynak: Haber Global TV

özel haberler