Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Eylül Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (28 Eylül Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bir öğrenci grubu: Durumu belirsizler

Bazı özel yurtların pandemi sebebiyle kapanması, yüz yüze eğitim yapan öğrencilerin büyük kentlere okullarına dönmesi ve kiralık ev fiyatlarındaki artış öğrencilerin barınma sorununu gündeme getirdi. Okulları açılmasına rağmen bazı öğrencilerin durumu hala belirsiz.

Avrupa'daki enerji oyunları Türkiye'yi etkiler mi?

Avrupa'nın yaşadığı enerji krizi dünyanın gündeminde. Rusya'nın gözü Mavi Akım 2 boru hattında. Bazı Almanlar neden enerji krizinde eski başbakanlarına güveniyor? En önemlisi Türkiye bu fırtınadan etkilenecek mi?

ABD Başkanı'na suikast düzenleyen adam serbest kalıyor! 'Dünyanın en büyük ilan-ı aşkı' demişti...

1981'de ABD Başkanı Ronald Reagan'a suikast düzenleyen John Hinckley Jr., koşulsuz serbest kalıyor. Peki Başkan da dahil üç kişinin yaralandığı, Beyaz Saray Basın Sözcüsü'nün ise ömür boyu felç kaldığı saldırı için "Dünyanın en büyük ilan-ı aşkı" diyen fail hakkındaki karar nasıl alındı?

3 yıldır rehin tutulan kardeşler ülkelerine nasıl geri dönebildi?

Yıllardır görüşmedikleri babalarının Çin'de arandığını öğrenen iki kardeş, üç yılın sonunda ülkelerine geri döndü. Ama arkalarında en kıymetli varlıkları annelerini bıraktılar ve onun hangi hapishanede yattığını bile bilmiyorlar.

Kararlar almanın yorgunluğu... Nasıl aşılır, bugünlerde neden yaygın?

Tüm gün irili ufaklı bir sürü karar alıyoruz. Bunların bazıları gerçek anlamda yorucu olabiliyor. Özellikle pandemi sürecinde vermek üzere olduğumuz, vermeyi düşündüğümüz kararlar bizi daha çok yoruyor. Psikolojide buna "karar yorgunluğu" deniyor. Peki bu durumu nasıl aşacağız?

Kaynak: Haber Global TV