Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Nisan 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (27 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

'Yüzbinlerce yılda çok nadir görülen bir hadise' | Bu yaz ne kadar sıcak olacak?

Kış geç geldi, kurak geçti. Şimdi tam bahar havaları gelecek derken başlayan yağmurlar ise "Yaz da mı gecikecek?" sorusunu akıllara getirmekte. Fakat Avrupa'yı ve Türkiye'yi daha ciddi bir sorun bekliyor. Uzmanlar, 3 yıl içinde dünya tarihinin sıcaklık rekoru kırılacağını belirtiyor. 

Kira artışı sınırı, konut satışlarını nasıl etkiler?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'da sona erecek kira artışlarına yüzde 25 sınırı getiren uygulamanın uzatmayı düşündüklerini açıkladı. Ancak bazı gayrimenkul uzmanları bu uygulamanın konut satışına caydırıcı etkisi olacağı görüşünde. Kiracılar ise karardan memnun. 

'Uydurduğu gözlerinden belli' | Karşımızdakinin yalan söylediğini nasıl anlarız?

Bazı araştırmalar yetişkinlerin günde 1-2 kere yalan söylediğini gösteriyor, tabii bunlara "pembe yalanlar" da dahil... Peki birinin size yalan söylediğini nasıl anlarsınız? Bu konuda yürütülen çalışmalar, yalan söyleyen kişilerin beden dilinde gizli türlü sinyalleri açıklayabiliyor.