Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Nisan 2023)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Çanakkale'nin dereleri Marmara için nasıl bir risk?

Marmara Denizi’nde müsilaj sorununa yönelik endişe ve tartışmalar devam ederken, Çanakkale Boğazı’na dökülen derelerdeki kirlilik yükü gün geçtikçe artıyor. Çanakkale Boğazı’ndan Ege ve Marmara’ya da taşınan kirliliğin en büyük nedeni ise zirai ve evsel atıklar… 

Şırıngadaki hava, göz bağışı ve 'bayat kan'... Yeşilçam'ın tıp mucizeleri ne kadar gerçek? 

Yeşilçam filmlerinde hekimlerin ağzından çıkan "3 aylık ömrün kaldı" cümlesi bugüne kadar milyonlarca kişiyi ağlatmıştır. Yeşilçam bu tür sahneler konusunda bir hayli zengin. Peki, bugün biraz tuhaf gelen bu tür "tıp mucizelerinin" ne kadarı gerçek? 

80 yaşındaki Biden yeniden aday | 'Demokrat Parti kumar mı oynuyor?'

ABD tarihinde başkan seçilen en yaşlı isim konumundaki Biden, 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı. Partisinden başkana karşı henüz ciddi sesler yükselmedi. Eski başkan Trump'ın da geçtiğimiz aylarda adaylığını açıklaması "2020 tekerrür mü edecek" sorusunu da beraberinde getiriyor.