Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Nisan 2023)

Gündem haberleri
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Nisan 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Genç seçmen oranı neredeyse aynı... | Peki bu kez ne farklı?

Birçok siyasetçi gençlerin oyuna talip. Partiler uzun süredir bu konuda ayrı bir çaba sarf ediyor. Fakat veriler incelendiğinde son yıllarda genç seçmenin ülkedeki seçmenler içindeki payının pek değişmediği görülüyor. Peki bu seçimlerin gençlerini, önceki seçimlerin genç seçmeninden farklı yapan ne?

 Cumhuriyet'in ilk kent projelerinden... Deprem bölgesindeki Ataköy'de son durum ne?

Olası büyük Marmara depreminden zemin açısından etkilenmesi beklenen Ataköy, Türkiye'deki ilk uydu kent projesi olarak hayata geçirildi. 1 ve 2. Kısım'daki 50, 60 yıllık binaların yapımında dönemin ileri teknolojisi kullanılsa da zemin etkisi endişe yaratıyor.

İstanbul'un göbeğinde bir cadde, kimse adını bilmiyor...

Levhalarda yapılan yazım yanlışları dilimize ne kadar az hakim olduğumuzu kolayca gözler önüne seriyor. Örneğin, İstanbul'daki Nispetiye/Nisbetiye Caddesi'nin isminin nasıl yazıldığı konusunda büyük bir kafa karışıklığı mevcut. Uzmanlar, belediyelerde bir "imla denetçisi" olması konusunda hemfikir.

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri