Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Kasım 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Deprem çantamız var mı veya hiç oldu mu?

Düzce'de yaşanan 5.9 büyüklüğündeki deprem yeniden deprem çantasının önemini akıllara getirdi. Ancak dün gerçekleşen deprem sonrası birçok vatandaşın evinde deprem çantası bulundurmadığı da tekrar ortaya çıktı. Hazırlayan az sayıda vatandaşın çantasında da önemli eksikler bulunuyor.

Messi'yi devirdiler tatil ilan ettiler! Dünyada en çok tatil yapan ülkeler hangileri?

Suudi Arabistan tarihi bir zafere imza atarak Dünya Kupası'nda Arjantin'i devirdi. Bunun üzerine ülkede maçın ertesi günü resmi tatil ilan edildi. Peki dünyada en fazla resmi tatile sahip ülke hangisi? Resmi tatillerin ortak özellikleri neler?

Japonya, 'Doha Mucizesi'ne nasıl imza attı? Plan tıkır tıkır işleyince...

Sürpriz sonuçların yaşandığı Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'ın ardından Japonya da tarihi bir galibiyete imza attı. Almanya'yı 1-0 geri düştüğü maçta 2-1 deviren Japonya, tarihindeki bir 'trajedi'yi de tersine çevirirken zaferde kilit nokta, neredeyse kusursuz işleyen plan oldu.

Cristiano Ronaldo kahramandan soruna nasıl döndü? 'Takımın ta kendisiydi...'

Uzun bir süredir Portekiz Milli Takımı'nın bir numaralı güç kaynağı ve en önemli silahı olan Cristiano Ronaldo, Portekiz için rekorlar kırdı, Portekiz'le kupalar kaldırdı. Şimdi ise daha önce hiç olmadık bir biçimde varlığı sorgulanıyor. Peki Ronaldo gerçekten "sorun" mu?