Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Ağustos Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Ağustos Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Bir porsiyon kaç gram olmalı? 'Kesin küçüldü, yoksa ben bunu bitiremem...'

Son dönemde vatandaşlar lokanta, restoran ve fast-food işletmelerinde fiyat artışlarına rağmen porsiyonların küçüldüğünden dert yanıyor. Bir porsiyon yemek kaç gram olmalı? Yoksa yemeğine göre değişir mi?

Hangi konser-festival, neden iptal edildi?

Geride bırakmaya hazırlandığımız yaz aylarında iptal edilen konserler ve festivaller gündem oldu. En son Fethiye'de düzenlenecek Milyonfest, festival alanının çevre koruma alanı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Yetkililer gündemdeki bazı konserlerin organizasyon tarafından yapılmadığını belirtti.

Dünya resesyonu konuşurken... Çin'deki kuraklık bize ne söylüyor?

Dünya ekonomisi resesyon endişesi ile bekleyişini sürdürürken dünyanın üretim üssü ve en büyük ikinci ekonomisi olan Çin küresel ısınmanın sonuçlarını yaşıyor. Asya'nın en büyük nehri Yangtze'deki kuraklık ülkedeki enerji tedarikini zora soktu. Üretimin aksaması bekleniyor.

Gelişmiş ülkeler kaç çocuk yapıyor? Türkiye’de son durum ne?

Yapılan bir araştırma anneliği teşvik eden çalışma kanunları çıkartan gelişmiş ülkelerin doğum hızını artırdığını ortaya koydu. İskandinavların nüfuslarını artırmak için azımsanmayacak bir yol aldıkları belirtilirken Türkiye'de anne başına iki çocuk beklentisi olan illerin sayısı azalıyor.

Size tıpatıp benzeyen biri orada bir yerlerde!

İkiziniz olmayan fakat size tıpatıp benzeyen kişiyle aynı genleri taşıyor olabilirsiniz. Bilim insanları birbirinin aynısı olan fakat akrabalık ilişkisi bulunmayan kişilerin ortak DNA'lara sahip olduğunu keşfetti.

Kaynak: Web Özel