Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Eylül Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (23 Eylül Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Herkesin aklında o soru: Stalk nerede başlar, nerede suç olur?

Sosyal medyadan gizlice izlemek olarak tanımlanan 'stalk', özellikle son yıllarda çok sık duyduğumuz bir kelime. Fakat neyin stalk ya da ısrarlı takip olduğuna dair herkes farklı bir yoruma sahip. Peki yasa bu konuda ne diyor? Stalk nerede suç olmaya başlıyor?

5 Soru-5 Cevap: İran'da tam olarak ne oluyor?

İran'dan günlerdir protesto haberleri geliyor. Halk, örtünme kurallarına aykırı geldiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve yaşamını yitiren Mahsa Amini için sokakta. Peki olaylarda şu ana kadar neler yaşandı? Yönetim protestoları nasıl karşılıyor?

Süper Perşembe... Faiz artıran artırana... Türkiye'nin politikası neden farklı?

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararından sonra neredeyse bütün büyük ekonomiler faiz silahına sarıldı. İngiltere Merkez Bankası üst üste yedinci artışını yaptı, Norveç'ten Güney Afrika'ya kadar herkes faizleri artırdı. Piyasa bu olaya 'Süper Perşembe' adını verdi. Peki Türkiye neden ayrıştı?

Futbol tarihinin en ünlü aşk üçgeninin arka planı!

Maxi Lopez, Wanda Nara ve Mauro Icardi... Futbol dünyasının en çok konuşulan aşk üçgeninin aktörleriydiler. Hikayenin son perdesinde Nara, menajerliğini de yaptığı eşi Icardi'yle ayrıldığını açıkladı, akıllara hemen Nara'nın eski eşi Maxi Lopez geldi. İşte unutulmaz hikayenin perde arkası...

Kuzey İrlanda'da tarihi değişim! Çanlar 'birleşme' için mi çalıyor?..

Kuzey İrlanda tarihinde ilk kez Katolik nüfusun sayısı Protestanları geride bıraktı. 1921'den beri ilk kez görülen durum, bir süredir siyasi ve uluslararası krizlerin bir parçası olan bölgede çeyrek asırdır halı altına süpürülen "birleşme" sorularının da yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

 

Kaynak: Web Özel