Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Kasım 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Yüz binlerce kişi hak kazanıyor... EYT yolda... 1.5 milyon kişinin aynı anda emekli olması ne anlama gelir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin aralıkta meclisten geçmesi planlanıyor. Düzenlemeyle ilk etapta, hak kazananlar arasından 1.5 milyon kişinin emekli olması bekleniyor. Bu kadar kişinin bir anda emekli olması, iş gücü açığının doğup doğmayacağı sorusunu akıllara getiriyor.

Macron'un güvenlik ekibinin zaafı var mı? Bir video yeniden nasıl viral olur?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Haziran 2021'de uğradığı tokatlı saldırının videosu internette yeniden dolaşıma sokuldu. Bazıları videoyu güncel sanırken akıllara Macron'un ekibindeki güvenlik zaafları geldi.

Van Gaal'in seçimi: Üç kaleci, dokuz maç ve 2014'ün izi...

İlk maçında Senegal'i 2-0'la geçip iddialı bir başlangıç yapan Hollanda'da kaleci rotasyonu kadro açıklandığından beri konuşulmakta. Toplam milli maç sayısı 9 olan 3 kaleciyle Katar'a gelen Louis Van Gaal için bu tarz tercihler ise hiç sürpriz değil. Üç isimden ikisinin öyküsü ise oldukça çarpıcı...

Dünya Kupası'nda aile bağları: Babalar, oğullar ve kardeşler...

Dünya Kupası çarpıcı hikayelere de sahne oluyor. B Grubu'nda ABD'nin Galler'le 1-1 berabere kaldığı maçta ABD'nin tek golünü atan Tim Weah akıllara kupadaki aile bağlarını getirdi. Efsanevi golcü George Weah'ın oğlu Tim, farklı ülke formaları altında rakip olmayı bekleyen kardeşler ve dahası...