Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Haziran Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Haziran Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Yurt dışı tatili ile yurt içi tatili arasındaki makas daraldı mı?

Bu kurlarla yurt dışı tatili yapmak eskisine göre zor. Ancak güneydeki 5 yıldızlı otellerin fiyatları ortada, bazı vatandaşlar 'biraz daha fazla vereyim yurt dışında tatil yapayım' diye düşünüyor. Tur operatörleri böyle bir talebin olduğunu doğrularken vatandaşlar Türkiye'deki fiyatları eleştiriyor.

6 soru 6 cevap | Yanan orman nasıl tekrar yeşillenir?

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın geçen sene yürekleri yakan o felaketi hatırlattı. Daha fidanlar filizlenmeden çıkan bu yangının ardından yine aynı soru akıllara geliyor: Yanan orman nasıl tekrar yeşillenir?

Yangınlara iklim krizinin etkisi ne? '10 derece daha soğuk olsa...'

Hava sıcaklıklarının artışı, yaz ayı ortasında yaşanan seller, hortum, su baskınları gibi doğal afetler ortaya çıktığında akla ilk gelen konu iklim krizi oluyor. Peki ya yangınlar? İklim krizinin yangınlar üzerindeki etkisi ne? Toplum iklim krizi ile ilgili ne düşünüyor?

Rusya, Ukraynalıları Ukrayna ordusunun kendilerini vurduğuna nasıl inandırdı?

Rusya, Ukrayna'nın Luhansk bölgesinde sadece tank ve mermilerle savaşmıyor. Radyo ve televizyonlardan yaptığı Ukrayna karşıtı propagandayla da Ukraynalıların ülkelerine duyduğu güveni sarsmaya çalışıyor. Bazı Ukrayna vatandaşları, Ukrayna ordusunun kendilerini vurduğunu bile düşünüyor.

Sırada zürafalar mı var?

Uzmanlar, nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan zürafalara bu konuda gereken ilginin gösterilmediğini ve zürafaların "sessiz yok oluşunun" alarm seviyesine yükseldiğini söylüyor.