Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (18 Haziran Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (18 Haziran Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın ?

Kiracı olsan dert, ev almak istesen iyice zorlaştı: "Çimentoya zam geldikçe ..."

Son bir yılda kiralar neredeyse yüzde 36 zamlandı. Ev sahibi olmak ise bir yıl öncesine göre yüzde 13 daha pahalı. İnşaatçı maliyetlerin artmasından dert yanarken, vatandaş için ise ev sahibi olmak da kirada kalmak da zorlaşıyor. Uzmanlar vatandaşa yansıyan zamların artacağına işaret etti.

Müsilajdan gübre ve biyoplastik üretildi! 'İçindeki azot ve fosfor...'

Yürütülen ön çalışmaların bir kısmı tamamlandı ve Marmara Denizi'nin yüzeyinden toplanan müsilaj, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) laboratuvarlarında iki çeşit gübre ve biyoplastiğe dönüştürüldü. Bilim insanları bunu nasıl başardı? Sırada dezenfektan mı var?

Dördüncü dalga uyarısı ve Delta varyantı kabusu! Aşılar ne kadar etkili?

Koronavirüste mutasyonlarla birlikte yeni bir mücadele alanı açıldı. Büyük sağlık otoriteleri Delta varyantına (Hindistan) dikkat çekerken bir dördüncü dalga için uyarıyorlar. Peki Delta varyantının özellikleri ne? Aşılar ne kadar etkili? Türkiye'de kaç kişide var?

7 soru 7 cevap | Afganistan'daki yeni denklemde Türkiye nerede olacak?

ABD ve NATO güçleri Afganistan'dan çıkıyor. ABD ülkenin kritik noktalarından olan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı Türkiye'nin savunmasını istiyor. Henüz resmi bir anlaşma yok. Peki Türkiye Afganistan'daki yeni düzende nasıl bir rol alabilir? Son durum ne? 7 soruda açıklıyoruz...

Bir soru: Devlet 'maskenizi çıkarabilirsiniz' deyince ne yapacaksınız?

Hükümetin yakın bir zamanda vatandaşlara 'açık alanda maskenizi çıkarın' demesi gündemde. O kadar uzun süredir maske takıyoruz ki bir anda çıkarabilecek miyiz? Bazı vatandaşlar dünden hazır, bazıları ise tereddütlü. Aşılanmayanların da maskesiz sokakta olabileceği bir gerçek...

Kaynak: Haber Global TV

bakmadan geçmeyin Haber Global