Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Şubat Salı)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (15 Şubat Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Devlet bütçesinde görünüm ne?

Devletin temel gıda maddelerindeki KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşürmesi gözleri bütçe rakamlarına çevirdi. 2021 yılına bakıldığında benzin ve doğalgaz gibi ürünlerden eski yıllara göre çok daha az vergi alındığı görülürken bütçe gelirlerinin yıllık enflasyonu az bir farkla aştığı anlaşılıyor.

KDV indirimi restoranlara ve enflasyona yansır mı?

Temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesinin yankıları sürüyor. Bazı marketler fiyatlarını değiştirdi, restorancılar ise şu an için menüleri güncelleyecek gibi gözükmüyor. Peki indirim enflasyonu aşağı çeker mi?

Fenerbahçe için yeni macera: Konferans Ligi

Ligde umduğunu bulamayan, UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe'nin gözü Konferans Ligi'nde. Fenerbahçe'nin mücadele edeceği Slavia Prag son yıllarda kendi ligini domine etmiş durumda.

Komşu Polonya'daki Ukraynalılar gözünü sınıra dikti!

Ukrayna Avrupa kıtasının farklı ülkelerine göç veren bir ülke. 2014'te çatışmalara katılan bir grup emekli asker ise Rusya işgali durumunda ülkelerine geri dönüp savaşmak istiyor.

Avrupa'da istihdam krizi! Çalışmak isteyene hediyeler, primler ve cabası...

Avrupa Birliği genelinde işsizlik yüzde 6.4 seviyesine gerilerken bölge içindeki pek çok şirket nitelikli eleman bulmakta ciddi anlamda zorluk çekiyor. Bu durum İspanya'da da geçerli, İsveç'te de, Yunanistan'da da... Ancak herkesin hikayesi farklı. Peki bu size ne söylüyor?

Kaynak: Haber Global TV