Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (14 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

5 soru 5 cevap: Çin'de aynı lider, yeni evre... Xi'nin 3. dönemi

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in pazar günü yapılacak Ulusal Kongre'de üçüncü dönemine başlaması bekleniyor. Peki iki dönem başkanlık kuralının 2018'de değiştiği Çin'de iç siyaseti ne bekliyor? Yeni dönemde Batı, Çin ile arasına mesafe koyar mı?

Çok sık fazla mesai yapıyor musunuz? İşveren mi istiyor, yetiştiremiyor muyuz?

Farklı sektörlerde çalışan birçok kişi, iş yerlerinde fazla mesai yapıyor; bazen de işini eve taşıyor. OECD rakamlarına göre ise Türkiye en çok mesai yapan ülkelerin başında geliyor. Peki neden fazla mesai yapıyoruz? İşverenimiz mi talep ediyor yoksa elimizdeki işleri yetiştiremiyor muyuz?

FBI, Aretha Franklin'i neden yıllar boyu izledi? Çarpıcı rapor ortaya çıktı

Soul Müziğin Kraliçesi olarak bilinen ve 2018'de hayatını kaybeden Aretha Franklin'in yıllar boyunca FBI tarafından takip edildiği ortaya çıktı. Tam 270 sayfalık rapor şok ifadelerle birlikte dönemin ruhunu da gözler önüne seriyor. Peki FBI neden Franklin'i takip etmişti?

Patron ne derse o oluyor! 

Fenerbahçe’de mevsim baharsa, yüzler gülüyorsa, umutlar yeniden filizleniyorsa bunun bir sebebi var, o da Jorge Jesus. Fenerbahçe’nin öyle bir patronu var ki o ne derse o oluyor. Oyunu yaşıyor, oyuna hükmediyor. Oyuncuları da ona saygı duyuyor, ne isterse yapıyor.

Uzun Covid neden yine gündemde? 'Çocukların yüzde 30'u kalp ritim bozukluğu yaşıyor'

Covid atlatmış bazı kişilerde hala hastalığın semptomları görülebiliyor. Uzun Covid denilen bu durum yeniden gündeme geldi. Uzmanlara göre bu durumun geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu henüz net değil. DSÖ ise uyarıyor. Peki Türkiye'de durum ne? İşte dikkat çeken tablonun detayları...

 

Kaynak: Web Özel