Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Aralık Pazartesi)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (13 Aralık Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

HIV ve AIDS vakalarında büyük düşüşün sebebi ne?

Pandeminin etkilerini hissettiğimiz son iki yılda hastanelere yapılan HIV başvurularının sayısında büyük azalma görüldü. Sağlık Bakanlığı'nın verileri durumu ortaya koyarken uzmanlara göre vaka sayılarında ciddi artış bekleniyor.

DAEŞ'in son durumu ne? Eylemler ne anlatıyor?

DAEŞ'in geçen yaz Afganistan'da ve son zamanlarda Kuzey Irak'ta düzenlediği saldırılar gözlerin yeniden bu terör örgütüne dönmesine sebep oldu. Ülke ülke DAEŞ'in son durum ne? Eylemler ne anlatıyor?

Bu hafta neler olacak?

Türkiye yine hareketli bir haftaya başlıyor. Gündem ağırlıklı olarak ekonomi. Meclis'te bütçe görüşmeleri sürerken Perşembe günü açıklanacak faiz kararı önemli. Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücret düğümü de bu hafta çözülecek. Stokçuluk, kur ve Omicron varyantı da takip ediliyor...

Çin'in mRNA aşısı varmış!

Pfizer-Biontech aşısı Çin'de onay beklerken ülke kendi mRNA aşısını geliştiriyor. Aşının Sinovac olan halka hatırlatma dozu olarak uygulanması beklenirken, Çin'in mRNA aşılarında ihracatçı konuma geçmesi aşı ekonomisini kökünden değiştirebilir.

Sürekli iş değiştiriyorsanız kendinizi nasıl anlatacaksınız?

Bir yılı doldurmadan iş değiştiren insanlar yeni bir işe girerken sorun yaşıyor. Şirketler potansiyel yeni çalışanların eski firmalarında yaşadıkları sorunları anlamaya çalışıyor. Peki çalıştığınız yerlerde az duran biriyseniz yeni bir işe girerken kendinizi nasıl anlatacaksınız?

Kaynak: Haber Global TV