Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ekim 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (12 Ekim 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

4 soru 4 cevap | Konaklama vergisi ne? Fiyatları ne kadar artıracak?

Oteller, kamp alanları gibi konaklama hizmeti sağlayan her türlü alan için Konaklama Vergisi getirildi. 1 Ocak 2023'ten itibaren vergi geçerli olacak. Tatil faturası ne kadar artacak? Konaklama Vergisi'nden hangi hizmetler muaf?

Bir esnaf simidi 20 lira yapabilir mi? 'Fiyatları etkileme suçu'...

Antalya'da bir simitçinin yabancı turiste 20 TL'den satacağı gerekçesiyle Türk vatandaşına simit satmaması tepkilere neden oldu. Peki bir satıcının hukuken bunu yapma hakkı var mı? Türk Ceza Kanunu'nun 237'inci maddesi ne söylüyor?

Eğitimde ABD'nin yerini Çin mi alıyor?

Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ABD başta olmak üzere batılı üniversiteler ilk 100'de çoğunluğu oluşturuyor. Ancak son zamanlarda bu listede Çinli eğitim kurumu sayısı artmaya başladı. Çin'deki bilimsel makale sayısı da ABD'yi geçmiş durumda.

Bipolar bozukluk, uygunsuz davranışlar, enteresan şarkı sözleri... Kanye West'e ne oluyor?

21 Grammy Ödülü ile dünyanın en ünlü sanatçıları arasında gösterilen Kanye West şirket yöneticilerine cinsel içerikli film gösterirken görüldü. Son yıllarda pek çok skandala imza atan sanatçı nasıl bu hale geldi?

 

Kaynak: Web Özel