Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Ağustos Çarşamba)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Ağustos Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

İstanbul'un sessiz kulübeleri... 'Eskiden kuyruk olurdu, şimdi dönüp bakan yok'

Bir dönem önünde uzun kuyruklar oluşan ve sıra beklenen ankesörlü telefonlar zamana yenik düştü. Her yıl ankesörlü telefon sayısında azalma gözlenirken, var olanları da tek tük insan kullanıyor.

'Bizi çipliyorlar' gibi komplo teorileri nereden çıkıyor?

Komplo teorileri aslında hayatımızda hep vardı ancak Covid-19 ile birlikte bu teorileri daha çok duyar olduk. Dün de Elazığ'da bir hekim, "beyninde çip olduğunu" iddia eden hastasının saldırısına uğradı. Peki insanları çipler konusunda bu kadar şüpheye iten komplo teorilerinin ardında ne yatıyor?

6 SORU 6 CEVAP: Abdülhamid Han Akdeniz'de ne yapacak?

Türkiye Antalya'nın 55 kilometre açıklarındaki Yörükler-1 sahasında petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başladı. Böylece Akdeniz'de iki yıl sonra tekrardan sondaj faaliyetleri başlamış oldu.

Duyma pandemisi | Sayıları gittikçe artıyor...

Son yıllarda işitme kaybı yaşayan insan sayısında oransal olarak artış görülmesi uzmanları endişelendiriyor. Ülkeden ülkeye vatandaşların duyma kalitesinde büyük farklar görülmesi dikkat çekiyor.

İki kutbu da gezen uzman: Hiç ciddiye alınmıyor

Kuzey ve Güney kutupları insanların yaşadığı yerlere en uzak noktalar. Küresel ısınmadan en çok etkilenen bu bölgelerdeki değişimleri doğrudan hissetmiyoruz ancak kutuplardaki gelişmeler hayatlarımızı diğer bölgelere göre daha çok etkiliyor ve bu değişimler neredeyse hiç ciddiye alınmıyor.

Kaynak: Web Özel