Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Kasım 2022)

Web Özel
Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Dünya emeklilik yaşını tartışıyor! İdeali var mı, kim, neden yükseltmek istiyor?

Bütün dünya emeklilik yaşını tartışıyor. Fransa'da Macron emeklilik yaşını yükseltmek istiyor, Türkiye'de benzer bir hamle geçen yıllarda yapıldı. Peki devletlerin emeklilik yaşını planlarkenki hedefleri ne? İdeal emeklilik yaşı var mı?

Bir tarafta Çin-Tayvan, bir tarafta Kim'in füzeleri | Japonya ne yapacak?

Bir tarafta Çin-Tayvan gerilimi, diğer tarafta Kuzey Kore'nin füze denemeleri... Japonya ordusunu güçlendirmek için kesenin ağzını açtı. Ülke ABD'de olası bir yönetim değişikliği için de B planını hazırlıyor.

Ukrayna AB'yi istiyor ama... Jet hızında üyeliğe kim fren yapıyor?

Savaşın henüz dördüncü gününde AB'ye resmen üyelik başvurusu yapan Ukrayna, savaşa rağmen reform çalışmalarını sürdürürken mümkün olan en kısa sürede AB'ye üye olmak istiyor. Ukrayna'nın üyeliği ile birliğin güç dengelerinin değişeceğinden endişe eden devler ise frene basıyor. Peki neden?

12 sene futbola ara! 'Maracana'yı sadece ben, Frank Sinatra ve Papa susturabilirdi!'

1950 Dünya Kupası, savaş sonrası 12 yıl sonra futbola 'merhaba' demekti. Sadece 13 ülkenin katılabildiği bu zayıf turnuvanın sonu Brezilya için küçük bir kıyametle noktalandı!

Kaynak: Web Özel

Web Özel