Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Ağustos Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (05 Ağustos Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Altın fiyatları artarken gümüşe ilgi ne durumda?

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi, vatandaşın gümüşe olan ilgisini sınırlı da olsa artırdı. İstanbul Kuyumcular Odası ve Kapalıçarşı esnafı, gümüş takıların ilgi gördüğünü belirtiyor. Hediyelik gümüş piyasasında ise sessizlik hakim.

Sıcaklık dalgası alışkanlıkları değiştirir mi? 'Akdeniz yerine Kuzey Ege ve Marmara...'

Avrupa'yı adeta kavuran sıcaklık dalgası, bölgeyi tercih eden turistlerin alışkanlıklarını da değiştiriyor. Sektörde çalışanlar insanların ya plajı olan, deniz kıyısındaki şehirleri ya da Kuzey Avrupa şehirlerini tercih ettiğini söylüyor. Peki bu değişim Türkiye'de ne denli etkili olur?

Şimdi de film tedariki krizi! Brad Pitt'i gördünüz, Kasım'a kadar...

"Sinema salonlarında film izleme alışkanlığı tarihe geçecek mi?" sorusu uzun zamandır sektörün gündeminde yer alan bir konu. Dünyada sinema salonları bu kötü sonra doğru gidiyor olabilir. Dünyanın en büyük film endüstrisi Hollywood, gelecek aylarda beyaz perdede yayımlayacak film bulamıyor.

Yine mide ameliyatı, yine ölüm... Bu ölümler niye?

Zayıflamak uğruna yapılan bazı ameliyatlar istenilmeyen ölümlerle son buluyor... Afyonkarahisar'da Serpil Aydemir'in (52) mide küçültme ameliyatı sonrası hayatını kaybetmesi de bu ameliyatları tekrar gündeme getirdi. Peki bu ameliyatlarda risk derecesi ne? Hangi şartlar gerekiyor?

Tarihi bina yangınlarında çatı detayı...

Tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde çıkan yangın akla İstanbul'da yanan diğer tarihi binaları getirdi. Haydarpaşa Garı, Hüseyin Avni Paşa Köşkü yangınları çatıda başlamış, Galatasaray Üniversitesi binasındaki yangın ise çatıya sıçrayarak büyümüştü. Peki bu yapılarda yangınlar neden hep çatıda çıkıyor?

Kaynak: Web Özel