Yıllarca bilmeden yanlış yapmışız! Meğer peynir saklarken kullanılan bu yöntem tadına zarar veriyormuş
Sabah kahvaltılarının favorilerinden biri olan peyniri saklarken pek çok kişinin farkında bile olmadan yanlış yöntemler kullandığı ortaya çıktı. Eğer sizler de peyniri bu şekilde saklıyorsanız o halde peynirin tadının değişmemesi için hemen farklı bir yöntem kullanmanız gerekiyor.
Peynir sağlıklı içeriği ile sabah kahvaltılarını vazgeçilmeleri arasındadır. Severek tükettiğimiz peyniri saklarken ise bazı koşullara dikkat etmemiz gerekiyor. Eğer peynir yanlış şekilde saklanırsa kokusunda ve tadında zamanla bazı değişiklikler göze çarpabiliyor. Pek ok kişi farkında bile olmadan peynir saklama konusunda aynı hatayı tekrarlıyor.
Peyniri saklarken yapılan bu hata peynirin çok kısa sürede tadını kaybetmesine ve farklı bir tat kazanmasına neden oluyor. Aynı amanda bu durum peynirin kokusunu da ciddi şekilde etkiliyor. İşte peynir saklarken yapılan hata ve doğal yöntemler ile peynir saklamanın püf noktası:
Peynir saklarken yapılan bu hata peynirin saklanmadan önce streç filme sarılması. Dışarıdaki hava ile bağlantısını kesmek ve peyniri bozulmadan uzun süre muhafaza etmek için streç film mantıklı bir yöntem gibi görünse de aslında bu öneri peynirin tadında değişimler görülmesine sebebiyet veriyor.
Streç filmler sahip oldukları plastik kokusunun peynirin içine işlemesine neden olarak peynir tüketiminde plastik tadı ve kokusu almanıza neden olacaktır.
Peynirin daha sağlıklı bir şekilde saklanmasını istiyorsanız o halde peyniri saklamak için streç film yerine aklama kutuları tercih edebilirsiniz. Saklama kapları streç film gibi koku bırakmaz. Sahip olduğunuz saklama kaplarını peynir gibi ürünleri saklamada rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Eğer peynir saklarken saklama kabı kullanacaksanız bu konuda ilk tercihiniz ise cam saklama kutuları kullanmak olmalı. Eğer cam kutu bulamazsanız o halde plastik kutu da aynı işlevi görecektir.