Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Mart Cuma)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Mart Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Yeni bir dönem: Ve Almanya da artık yarışta!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı dünyada dengeleri de değiştiriyor. Son olarak Almanya milli gelirinin en az yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırmaya karar verdi. Bu karar ne anlama geliyor? Hamlenin ülkedeki yansıması nasıl oldu? Ve bundan sonra ne değişir?

İşte Ukrayna direnişinin kritik isimleri

Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına karşı direnişini sürdürürken bu direnişte halka moral ve motivasyon aşılayan isimlerin başında Volodimir Zelenski yer alıyor. Ancak Zelenski'nin yanı sıra direnişte kritik roller üstlenen ve öne çıkan başka isimler de var. İşte o isimlerden dördü...

Cephede durum nasıl? 'Ana yolları kullanmaları...'

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 9. gününde. Rus orduları başkent Kiev'e yaklaşırken cephede sıcak çatışmalar devam ediyor. İki tarafın durumu nasıl? Cephede askeri hareketlilikte dikkat çeken noktalar neler? Askeri uzmanlar tanksavarları neden kritik buluyor?

5 SORU 5 CEVAP | Zaporijya Nükleer Santralı ile ilgili bilmeniz gerekenler

Rusya Avrupa'nın en büyük nükleer santralı Zaporijya'yı vurdu. Haber şok etkisi yaratırken santral Türkiye'ye Çernobil'den daha yakın. Uzmanlara göre şimdilik bir sızıntı yok. İşte Zaporijya Nükleer Santralı'nın vurulmasıyla ilgili bilmeniz gerekenler.

Türkiye'nin nükleer hafızası: Çernobil'le neler yaşandı?

Rusya'nın Avrupa'nın en büyük nükleer santralı Zaporijya'yı vurması yürekleri ağıza getirdi. Türk halkının hafızasında hala 1986'da yaşanan Çernobil'in izleri taze.

Kaynak: Haber Global TV