Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Ağustos 2022)

Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (04 Ağustos 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Pelosi'nin ziyaretinden sonra hamle sırası Çin'de | Askeri mi, ekonomik mi?

Çin, kendi topraklarının bir parçası olarak gördüğü Tayvan'a ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin ziyaretini egemenliğine bir müdahale olarak görüyor. Dünyayı karıştıran bu ziyaretin ardından hamle sırası şimdi Çin'de.

Giyim alışkanlıkları değişiyor mu? 'Marka alayım ama...'

Hayat pahalılığı giyim alışkanlıklarını değiştirdi. Kimi vatandaş artık semt butikleri ve pazarlardan alışveriş ederken kimi de markadan hala şaşmadığını ancak aldığı kıyafeti uzun yıllar giymek zorunda olduğunu ifade ediyor. İkinci el kıyafet satan internet sitelerine de ilgi büyük.

Bilerek mi yapıyorlar? | Bir telefonun ömrü kaç yıl?

Günümüz teknoloji devleri artık pek çok cihazın bataryasını ürüne gömülü üretiyor. Bataryaların değiştirilemiyor oluşunun da bataryalı ürünlerin kullanım ömrünü 3-4 yıl ile kısıtladığı iddia ediliyor. Haliyle tüketiciler de soruyor: "Bu cihazlar bilerek mi kısa ömürlü üretiliyor?"

Tartışmalar tarih mi olacak? Yarı otomatik ofsayt teknolojisi nedir?

Futbol dünyası yeni bir teknolojiyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. FIFA, Dünya Kupası'nda ve UEFA ise Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'ne yer verileceğini açıkladı. Peki bu sistem neyi değiştirecek? VAR'a karşı avantajları ne? Hakikaten ofsayt tartışmaları bitecek mi?

Orta Doğu'yu sallayan patlama | Lübnan iki yıl sonra hala adalet arıyor...

Beyrut Limanı'ndaki tahıl depolarının infilak etmesi Lübnan'da büyük bir travmaya sebep oldu. 200'ü aşkın insan patlamada hayatını kaybederken ortaya çıkan görüntüler bir nükleer saldırıyı andırıyordu. Aradan geçen iki yıldan sonra ailelerin adalet arayışı sürüyor.

 

Kaynak: Web Özel